Tjugofem

 
Hipp hipp hurra för mig själv idag!
25 år gammal!
Jag kommer ihåg hur jag för säkert 10 år sen tänkte att 25 år kändes så himla långt bort, men det har gått riktigt fort för nu är jag redan här.
MEN! Nu tänker jag inte fylla mer, kommer stanna kvar på 25 ett par år ;)
 

De första dagarna över

Gaaaah!! Den huvudvärken jag har nu är inte att leka med! Det är väl den senaste veckans spänningar som faktiskt börjar släppa nu. Detta ska nog gå bra (bara jag kommer på det här med att skriva akademiskt till examinationsuppgiften!) (Eller ens förstår vad det är jag ska skriva på examinationsuppgiften!) Jaja det löser sig. Jag ska läsa några sidor till bara, sen tar jag helg. Födelsedagshelg.
 
Korridorerna på skolan påminner en hel del om Rudbeck faktiskt! Sen så har jag gått med i Lärarförbundet också, känns så vuxet.
 
 

Pojkvännen har fått mycket + nu!

 
Tack för födelsedagspresenten älskling :)
Ska belöna dig med en massa gott hembakat bröd sen!

Mer handskrivna vykort till folket!

Alla som jag känner som ska åka utomlands tjatar jag oftast sönder att de ska skicka vykort till mig. Jag vet inte varför men det är tydligen någon grej som jag börjat "samlat" på. Tycker det är så kul att få ett vykort på posten. Och det har blivit en del genom åren, en del går tillbaka till början av högstadiet! Fast ja, då fanns det ju inte direkt mail eller facebook man kunde uppdatera en med. Som sagt, det har blivit några stycken i min "samling". Några långväga vykort från t.ex USA och Australien men även från Norrland och Norge fast de flesta kommer ifrån Gran Canaria :)
 
En utav högarna med vykort här hemma.
Jag kan väl inte vara den enda som tycker det är kul med vykort på posten? Eller...? :P

Första dagen på 3,5 år avklarad

*puh* Kom hem från skolan för ett tag sen och slängde i mig lite mat för att få igång energin igen, den var så låg. Men det har varit en lång dag med otroligt mycket information. Känner mig så förvirrad men det ska man nog göra den första dagen på universitetet. Och jag var nog inte den enda! Kör på inställningen "allting löser sig". Imorgon är det kursstart på riktigt, idag var det mest information av allt. Känner mig väldigt taggad faktiskt! Detta ska nog bli bra och passar mig bra :)
 
Nu måste man bara komma in i det där med att plugga igen när man kommer hem från skolan också. Inte bara slinka ner i soffan och slappa resten av kvällen. Jag har stor lust med att bara kolla på tv resten av kvällen idag, men ska bara fixa lite med kurslitteraturen först innan det, sedan tar jag kväller.
Och för att underlätta det här med pluggandet hemma så har jag gjort iordning vårt köksbord till ett temporärt skrivbord ;) Men Tobbe vet inte om det än hehe.
 
 

Imorgon startar det!

Ja då var vi där. Sista lediga dagen på... 3,5 år? Haha nejdå lite ledighet i mellan åt ska man nog få till :) Eller ja, imorgon är det bara dags för lite infortmation, på torsdag drar det igång på riktigt. IIIIH PIRR!! 
 
Denna dag har jag spenderat en längre tid på gymmet där jag gymmade igenom hela kroppen. Gjorde en hel del nya övningar så jag knappt kunde gå när jag gick därifrån. Hoppas på en härlig träningsvärk imorgon! Tror inte att jag kommer hinna gymma något mer under resten av veckan så bäst att passa på att gymma hela kroppen. Sen så var jag och handlade mat, åkte hem, duschade, lagade mat och nu tar jag det lugnt och småfixar lite här hemma. En helt vanlig vardag med andra ord :)
 
Påvägen hem från gymmet

Trött måndag

Idag är jag så seg, trött och helt varm i kroppen. Hade svårt att somna igår så idag tänker jag göra INGENTING. Tänker bara ligga i soffan, titta på film och bara ta det lugnt. Eller jo, har ju tvättid ikväll men det är det enda ansträningen jag tänker göra. Hoppas på nya bättre tag imorgon.

Kalashelg

Då var vi hemma i Göteborg igen efter en helg uppe i Örebro, och ute på landet hos mamma och pappa. Så skönt är det! Längtar tills jag och Tobbe har ett eget hus på landet! Hela familjen samlades under lördagen för att fira oss med god mat, fika och skratt och vi är så nöjda med våra presenter. Till veckan så åker jag och köper en cykel! Äntligen! Jag har inte cyklat på hela sommaren så ska köra så mycket det går under hösten.
 
Våran goda hembakade tårta.
 
Flickorna bus som går armkrok och sjunger ramsor busade ute på gärden bland halmen och havren.

2013.08.23 - Fredag

Det är så bra att jag och Tobbe fyller så tätt, med bara 13 dagars mellanrum, för då kan man fira oss och ha kalas tillsammans. Så det är precis vad vi ska göra i helgen, vi åker till Örebro idag för att bli firande av min fina familj i helgen. God mat, underbart sällskap och en massa mys. Jag tror det kommer bli en bra helg!
 
TREVLIG HELG!
 
På vår hylla i vardagsrummet ♥
 

Börjar bli kallare ute nu...

Nu börjar man se på träden att löven inte är lika gröna längre, de börjar övergå till orange och falla ner till marken. Kyligare i luften är det också. Så snart är det dags att byta ut sommargarderoben till höstens. Fast dock inte förrän den 1 september, för hösten börjar inte förrän då. Eller ja, gärna senare än det också så klart :) För ett tag sen handlade jag nya skor att ha i höst, längtar nästan tills det är dags att ha de på sig. Speciellt bootsen!
 
 

Believe in yourself

Kom hem från gymmet för ett tag sen, körde ett indoor walking pass på 30 min och svetten bara rann! Därefter tog jag ett varv på gymmet och fokuserade på ben och rumpa. Kommer kännas imorgon! Har fortfarande världens träningsvärk i magen sen i tisdags men det känns så skönt! Har tränat varje dag den här veckan nu men det är lika bra att passa på att träna så mycket man kan när man väl har tiden för det. När skolan börjar kommer jag nog inte direkt träna lika mycket, men ska verkligen försöka att inte tappa det helt. Har ju turen att skolan och gymmet ligger så nära varandra!
 
 
 
Bildkälla

Sju dagar kvar...

Jag har idag fixat lite kurslitteratur och nu börjar nedräkningen inför skolstarten på allvar. Bara sju dagar kvar! Eller ja, kursstarten är egentligen den 29 augusti, om åtta dagar, men vi har informationsmöte den 28 augusti. Iiiiiih pirrigt! Jag är så taggad men samtidigt ruskigt nervös, men detta ska jag klara av :) Det ska jag!
 
 

Kaninbebis

Efter ett träningspass och middag så åkte jag in till city igen för att möta upp Malino och för att snacka igenom det senaste som hänt :) Vi tog en fika inne på Nordstan och sedan gick vi runt en sväng där inne i affärerna Mysigt! Malino fick mig även att lugna mina nerver inför skolstarten, vilket behövdes! Nåväl lika trevligt som vanligt att träffas och snart så ses vi ju igen, nästa helg då det vankas fest!
 
 
Efter att jag och Malin hade skiljts åt och jag var på väg till spårvagnen så fick jag syn på en kvinna som bar på en kanin, klädd i en sprakdräkt för bebisar och med en babymössa!!! Stackars kanin! Den har ju så tjock päls och sedan en varm sparkdräkt på, måste ha varit riktigt varmt för den stackarn :/

Lenovo ideapad S300

Igår köpte jag min nya dator. Min nya fina dator, lilla och lätta dator. Speciellt om man jämför med den gamla stora tegelstenen. Skönt är det att ha en dator där man inte längre behöver vara rädd för att den helt plötsligt ska stänga av sig själv. Dock mycket att lära bara, den nya har ju windows 8 vilket är lite krångligare än det jag är van vid. Men efter ett par dagar så har jag nog lärt mig :) Nöjd tjej jajamen!
 
 
 

85 minuters promenad med podcast

Egentligen så hade jag bokat in ett indoor walking pass imorse men jag vaknade med huvudvärk och kände mig allmänt hängig så avbokade det passet. Så istället gav jag mig ut på en promenad på förmiddagen, och jag har börjat med att lyssna på podcast istället för på musik när jag är ute och går. Så mycket roligare och tiden bara flyger iväg. Idag lyssnade jag på två avsnitt utav Isabels och Rebeccas podcast och det hela slutade med att jag var ute och gick i 85 minuter! Det brukar sällan hända när jag lyssnar på musik, för det blir för tråkigt. Iofs så gick jag in på Hemmakväll för de har ju att man får låna en gratis hyrfilm varje måndag också. Perfekt för en nybliven fattig student ;) Men ändå!  Skönt med promenad, får bara hoppas att den där allmänna hängiga känslan ger sig snart också..
 
 

Extraknäckt som flytthjälp

Hujedamej, idag har man varit lite allmänt seg i kroppen efter två dagars flyttning. Hjälpte ju kusin C med att flytta deras saker till deras nya fina ORANGEA radhus (som jag är så avundsjuk på, lätt att jag också vill ha ett orange hus i framtiden!) både i fredags och igår. Låda efter låda har man burit. Jag kom ihåg när jag flyttade från min lilla etta i Örebro hur många lådor jag hade bara, förstår då ett helt hus ;) Men vi jobbade på bra! Nu ska det bli spännade att få komma och hälsa på nästa gång och se vart alla saker fått sin nya plats.
Jag blev också så himla sugen på att flytta nu, men vi får dock vänta ett par år till.... Men vårt fina drömhus finns där ute någonstans och väntar på oss :)
 
 De snygga orangea radhusen! Läckert!

Sambons födelsedag

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Tobbes födelsedag hurra hurra hurra!
 
Grattis min älskling på 26 års dagen
 
 

Om 15 dagar...

Jag längtar tills den 31 augusti, och det inte direkt för att jag fyller 25 (herregud...) år den dagen då,utan för att då kommer tjejgänget hit till Göteborg för att fira min födelsedag tillsammans med mig! Woopwoop! Dans, vin, snack och en massa skratt. Vem skulle inte längta efter det? Ibland är det så skönt släppa loss för en kväll.
 
Jag och fina Sandra från i somras när vi var på väg hem efter en helt perfekt galen utekväll thihi
 
 

Snurrar runt i datadjungeln...

Idag har jag varit hemma hos en kompis som har riktigt bra koll på det här med datorer. Jag behöver nämligen en ny till skolan. Den jag har nu är lite oberäknelig, helt plötsligt så blir skärmen helt svart och det enda jag kan göra är att stänga av den. Sen så är batteriet till den sämst, så kör alltid med strömkabel till. Så det kommer ju inte funka i skolsalerna sen.
Jag fick många bra tips och jag lärde mig (tror jag förstod allt i alla fall) lite om vad man ska tänka på när man köper en dator. Jag är lite nyfiken på den på bild här nedan, men den går lite över min budget. Kan verkligen inte ha en alldeles för dyr nu när man ska bli fattig student ;) Jaja, i helgen eller nästa vecka så ska jag och Tobbe åka runt till affärer och titta, jag är väldigt petig med hur datorns tangentbord är tydligen fick jag reda på idag haha, så vill gärna se de IRL också och "känna" på tangentborden :P
 
Bildkälla

Friska andetag

Efter ett par lata veckor under semestern så är det skönt att ha kommit igång med träningen igen. Igår blev det gym, idag 60 min promenad och imorgon gym igen. Sen på fredag och lördag ska jag hjälpa kusin C att flytta så det lär ju också bli en hel del träningsvärk utav det. Så på söndag får jag vila... kanske ;)
 
 

Tips och råd inför universitet tack!

Nu börjar nedräkningen på riktigt inför att universitetslivet ska påbörjas! Om ca två veckor är det dags för informationsträff och därefter rullar det på. Men jag känner mig väldigt oerfaren, vilket egentligen inte är så konstigt. Men jag vill bara vara väl förberedd så därför efterlyser jag en MASSA tips och råd! Allt från nollningen till vart man hittar sin kurslitteratur, seminarium, föreläsningar, tentor... ja allt helt enkelt. Mottager så klart alla tips och råd, men gärna speciellt från er som läst/läser på Göteborgs universitet. Så snälla tipsatipsatipsa!
Tack!
 // En liten halvnervös ny universitetsstudent
 
 

2013-08-12 Måndag

Då har Tobbe gått tillbaka till jobbet igen, dags för vardag igen! Och jag börjar veckan med att ta hand om ett tvättberg. Sen så ska jag fixa så att maten står på bordet lagom tills Tobbe kommer hem också ;) Housewife! Då blir han glad. Jag själv får njuta utav ledigheten i lite mer än två veckor till innan allvaret drar igång.
 
Jag och Tobbe fastnade viss på en vimmelbild när vi var ute tillsammans med Malin och Marcus i Örebro för ett par veckor sen. Så söta vi var ;)
 
Bildkälla

Envy - Am I wrong

Jag är en sådan person som lyssnar sönder en låt. Tycker jag om en låt så lyssnar jag på den om och om igen tills jag, oftast, börjar tröttna. Den låt som jag nu för cirka tredje dagen i rad lyssnat på är:
 

Kvällens middag:

 
 
 

Filmkväll

Idag orkar vi inte göra något speciellt, vi var ute en stund förut för att fixa lite ärenden, lägga brev på posten och för att handla lite mat. Sen så hyrde vi några filmer också, så vi håller oss inne ikväll. Latmaskar är vi allt idag.
 
Filmerna vi hyrde:
 
 
 
Det var inte direkt några filmer som vi tänkte "åh den här bara måste vi se" utan efter mycket om och men så beslutade vi oss för dessa tre. Hoppas på att de är bra ändå.

Kändisar på vagnen

En helt vanlig regnig torsdagseftermiddag och jag kliver på spårvagnen på väg hemåt efter att ha spenderat ett par timmar med Sofia inne i stan. Vi fikade, åt tacosbuffé och tog en glass och snackade en massa. Vi kommer riktigt bra överens och det känns så kul! Vi kommer bli bra vänner :)
Men åter till spårvagnen på väg hem, jag kliver på och får syn på ett stort gäng med karlar och ser att en utav dom är Josef Fares! Skickar sms till Sofia och berättar det varav hon svarar att Alexander Skarsgård också var med i det gänget. Och det var han fick jag se sen! STARSTRUCKED! Jag satt hela resan och försökte få till ett par bra smygbilder men resultatet blev lite sisådär som ni ser här nedan ;) Men hellre en suddig bild än ingen bild alls!
 
 

Tre veckors semester

Vi hade det, som jag sagt i tidigare inlägg, riktigt bra under vår vistelse hemma ute på landet. Här kommer en bildbomb på lite vi har gjort :)
 
De första dagarna var vi kattvakt till grannens katter, varav tre utav de var små fyra veckors kattungar. Två vita som man inte kunde se någon skillnad på alls och en "grävling". SÅ SÖTA!
 
 
Vi tog en hel dag hemma hos Jocke med familj. Där vi busade massa med Elli, Tobbe hade så kul på Ellis lilla crosscykel att han nog gärna vill ha en egen ;)
 
Svärisarna kom upp en helg för att umgås tillsammans med oss. Vi hade det riktigt trevligt tillsammans och självklart så visade jag upp lite delar utav Örebro för dom. Känns så skönt att våra föräldrar kommer så pass bra överens :)
 
Vi åkte till Stockholm tillsammans hela familjen och övernattade en natt. Ett självklart stopp var ju såklart Gröna Lund! Jag har aldrig varit där och det var kul att se. Men herregud vad mycket folk! 75 minuters kö till vissa attraktioner, är så glad att jag inte köpte något åkband. Men barnen hade det kul iaf :)
 
Andra dagen i Stockholm blev det lite sightseeing och shopping i city innan det var dags att ta tåget hem till landet igen. Och som det var så skönt att komma dit igen, stressen i Stockholm är inte att leka med!
 
Årets varmaste dag var det antikloppis i Askersund som jag, mamma och syster åkte på. Så varmt men så kul! Fanns så himla mycket härliga antika saker jag gärna hade velat köpa men har inge plats för saker och ting här hemma. Snacka om vad jag kommer shoppa loss där när vi äntligen får köpa vårt drömhus!
 
Men för det mesta tog vi det bara lugnt hemma på landet :) Nu är vi laddad med massa ny energi för att återgå till jobb och skola till hösten!

Hemma på västkusten

Efter nästan tre veckor hemifrån så är jag nu hemma på västkusten igen. Skönt! Fast jag har ju varit "hemma" i tre veckor ändå, hos mamma och pappa, mitt andra hem. Så känns ju inte så konstigt ändå. Men när vi kom hem hit idag blev det att packa upp allt vi hade med oss, sen åkte vi för att fylla upp vårt ekanade kylskåp. Därefter blev det dusch och lite slapp i soffan. Nu ska vi äta en sen midag. Därefter blir det nog ännu mer slappande i soffan, taggar inför Ullared imorgon!
 
Mer bilder kommer att komma någon annan dag när jag hinner gå igenom alla bilder jag tagit
 
 



RSS 2.0