Tomt här hemma nu...

Så blev jag själv i lägenheten igen. Tobbe är på jobbet och syster & co åkte för ca en halvtimme sen. TOMT! Vi har haft det riktigt kul tillsammans och hunnit med en hel del. Tur med vädret också! I lördags blev det ju en hel dag på Liseberg och på kvällen middag hemma hos kusin C. Igår så vaknade syrran och Salle i ottan och åkte ner till Ullared så vi fick ta hand om barnen själva. Det blev en sväng till Slottsskogen och en fika på ett café. Vi hann även gå iväg till en lekpark inte så långt hemifrån heller. När syrran och Salle kom hem blev det bara slapp i soffan hela kvällen. Och idag, innan de åkte, gick vi på Frölunda Torg en sväng. Toppen helg!
 
 
Resten av dagen blir det tentaskrivande utav sjutton! Ska bli klar idag! För blir jag det så får jag vara hel ledig imorgon och på onsdag innan nästa kurs drar igång!

En dag på Liseberg

Igår blev det en heldag på Liseberg. I kylan, brr brrr! Jag åkte ingenting, blir alldeles för snurrig och illamående nu för tiden. Men barnen åkte, Emil åkte till och med Flumeride!? Jag blev lagom chockad över hur pass mycket folk det ändå var, på vissa barnattraktioner var det ändå över en halvtimmes kö? En gång när vi var där i maj så var det mindre folk än vad det var igår. Jaja, vi vann i alla fall 2 kilo daim. Det kompenserar all väntan och den isande kylan big time ;)
 
 

Trevlig helg!

Äntligen så har Idols fredagskvällar börjat! Jag har varit taggad på det hela veckan. Hejar på att Sandra kommer långt! Hon har varit min favorit sen början - hon sjunger som en gud. Tycker om väldigt många, och tycker många sjunger väldigt bra. Men tycker faktiskt att Kevin ska åka ut, han verkar inte ta det på så stort allvar som de andra.
 
Bildkälla
 
Sen så inväntar vi syrran med familj också som ska spendera hela helgen här. Imorgon blir det Liseberg hela dagen och sedan middag hos kusin C på kvällen och på söndag så blir vi barnvakt till barnen. Full rulle alltså! Men samtidigt ska det bli otroligt kul! De bör vara här inom en timme :) Så det lär inte bli så mycket skrivit här i helgen.

2013.09.27 - Fredag

Har spenderat morgonen med att titta på the walking dead. ÅH! Jag som sa till mig själv att sluta titta på dem serien förra året för att jag började drömma så mycket mardrömmar om zombies :p Men så här om dagen så hade jag tråkigt och tänkte "bara ett avsnitt" och nu har jag kommit halvvägs in i säsongen. Typiskt! Men åh så bra den serien är, läskig, men bra!
 
Men nu är det slut med tittandet för idag. Nu blir det att göra lite ärenden, baka och sedan åka in till skolan för att plugga en massa så jag slipper göra det i helgen. För då har jag fullt upp, syster & co. kommer ikväll! :)

En skön ledig torsdag

Den här dagen har jag knappt gjort ett smack! Slappat i soffan heeela daaaagen. Har läst kursguiden inför nästa kurs så kände att jag behövde få vila en dag innan den sätter igång ^^ Senare på eftermiddagen så åkte jag in till stan för en fika med Malino och direkt därefter åkte jag och storhandlade så nu är kyl och frys full igen. Kom hem för en liten stund sen och ska snaska på de nya polly med smak av ahlgrens bilar resten av kvällen. Mycket goda!!
 
 

Godmorgon!

"Ledig" dag men ändå vaknar jag tidigt och kan inte somna om. Carpe diem?
 
Igår kväll tog jag en sväng till Kårkällaren tillsammans med Kerstin. Jag ville mest bara se hur och vart det låg, för framtida gånger. Men då jag fortfarande känner av någon konstig obehagskänsla i magen (Jag åt vitkål för TRE dagar sen, kan det inte gå över snart?) så blev det bara en cola för mig. Men alla andra där blev ruskigt glada ;) Så tanta drog sig hemåt vid halv nio tiden och lät ungdomarna hålla på själva ;)
 
Började den här dagen med att registrera mig för nästa kurs! Nu har jag snart gått färdigt en bara ca.. 30(?) kvar! Haha men med den här takten så lär det ändå gå snabbt. Kändes som att det var i förrgår som man var så där himla pirrig inför den första föreläsningen! Nästa kurs blir det mer juridik och lagar - spännade!
 
 

@kårkällaren




2013.09.25 - Onsdag

Magen känns lite bättre idag. Skönt är det då att skoldagen redan är över för idag, och nu har vi "ledig tid" fram till nästa torsdag då nästa kurs drar igång, så man kan slappa i soffan ett par timmar nu. Vi hade bara lektion i lite mer än en timme idag då vi fick respons på våra utkast till hemtentan, både från en kompis och från läraren. Och det var så bra. Fick massvis med bra tips på hur och vad jag ska tänka på när jag skriver. Tummen upp för det!
 
Så som tidigare nämt: Nu är det dags för soffan och slötitta på film!
 
 

Dumma mej

Efter en timmes skola så stannade jag och Kerstin kvar för att plugga. Visade sig att vi pluggade en stund sen tittade vi på Dumma mej på datorn innan vi skildes åt och drog oss hemåt :p Men har haft magont som irriterat mig hela dagen så har inte riktigt kunnat koncentrerat mig. Resten av eftermiddagen har varvats med plugg och vila i soffan. Känner mig, trots magont, redo för seminariumet imorgon.





 

Känner mig så effektiv...




Film från flashmoben

Någon var snäll att lägga ut videon på vår flashmob på youtube! Dock så märker jag att våra "klapp" och ljudet inte direkt stämmer överens. Men nu får ni se i alla fall! Jag är den som är längst fram i röd jacka ;)
Enjoy!
 
 

Dödens träningspass!

Dagens indoor walking pass tog kål på mig! Det var bara 30 minuter men intensivt och det var så jobbigt. Det har aldrig varit förut. Kan bero på att jag hade världens träningsvärk kvar i ben och rumpa sen i helgen. Benen bara skakade på vägen hem, trots lång stretchning efteråt. Känner redan nu av att mer träningsvärk är på G, och de brukar väl säga att det blir som värst efter en eller två dagar... Hujedamej. Tror allt att jag ska låta ben och rumpa vila från träning nu ett par dag!
 
Bildkälla

@fitness24seven

Kickstartar veckan med ett indoor walking pass! Igår satt jag typ inne hela dagen och jag kände verkligen att jag MÅSTE få röra på mig imorgon, och få energi. Dvs att träningen inte längre känns som något jobbigt utan att det är nödvändigt! Skönt!! Tog bara ett antal månader för att komma in i det tänket ;) 

The Call

Såg en ruskigt bra och spännade film igår, The Call. Satt som på nålar nästintill genom hela filmen. Rekommenderas!
 
TRAILER
 
Bildkälla

Fem år tillsammans

Det slog mig alldeles nyss att jag och mitt körkort firar fem år tillsammans idag! Vilket betyder att JAG får lära någon annan hur man köra bil mohaha.
Så, någon som har lust att övningsköra med mig?
Obs! Jag lär ej ut fickparkering!

Hej sköna lediga lördag!



64 hembakade bullar senare..



ios7

Jag fullkomligt ÄLSKADE uppdateringen som iphone släppte igår! Känns som en helt ny telefon. Efter att jag hade stängt ner datorn igår så låg jag såklart och "möblerade om" i mobilen i säkert en timme. Nya bakgrundbilder och mappar med appar osv... Så jag somnade riktigt sent igår och vaknade vid sju när klockan ringde. Men det gör inget att jag är trött idag, ska ändå jobba hemifrån hela dagen med texten.
 
Bildkälla

Godnatt!

Nä nu orkar jag inte stirra in på datorskärmen mer idag. Nu är jag i alla fall en bit på väg och känner mig inte alls lika stressig inför att det ska lämnas in imorgon eftermiddag. Har suttit framför datorn i över 10 timmar idag, måste vara någon form utav personligt rekord! På't igen imorgon bitti!
 
 

Deadline imorgon!

 
Det är så här hela eftermiddagen igår såg ut samt hela dagen idag. Och det kan vara svårt att tro men jag har bara kommit fram till TRE sidor med en massa nedslafsad text. Ingen ordning och reda. Detta med att skriva akademiskt var svårare än vad jag trodde, speciellt när man måste ha med referenser i texten!! Aldrig gjort förut... Men har hela dagen på mig imorgon också så jag ska nog hinna, resten utav kvällen idag och morgondagen går åt till att renskriva och sedan blir det inlämning kl 16.00 och sedan kan jag slappna av lite i helgen.

Premiär användning!

I helgen så premiär använde jag min nya köksassistent och bakade fullkornsbröd. Köksassistenten får TOPPBETYG! Hur skönt det var att slippa knåda degen själv i en skala 1-10? 100! Det gick så snabbt också. Blev så glad att det funka så bra att jag idag när jag kom hem slängde ihop en pizzadeg som räckte till fyra normalstora pizzor (perfekta att slicea upp till matlådan ju!) Degen blev så där perfekt som det bara kan bli, inga klumpar mjöl eller så. Imorgon eller på fredag blir det bullbak!
 
 

Tisdag med gym & flashmob

Denna "lediga" tisdag har faktiskt inte alls ägnats åt så himla mycket plugg som det var tänkt från början :S Jag ska alldeles strax sätta igång ordentligt men känner verkligen ingen motivitation!
Idag så var jag först i väg på ett möte och därefter gick jag till gymmet, åh så skönt det var! Känns skönt att man kommit in i det läget att man känner att man bara måste få röra på sig lite och svettas.
Därefter hemmåt för dusch och matlagning och sedan hade jag tänkt plugga. Duschningen och maten blev gjord men sen så blev jag i väg tjatad på nollnings aktivitet och jag är så glad att jag följde med för det var såååå kuuuuul! Vi gjorde en flashmob i Brunnsparken. Om någon lägger ut filmen så ska jag försöka lägga ut den här med. Fast på spårvagnen hem så blev det lite dramatisk då en person fick epilepsianfall eller något liknande :/ Men nu är jag i alla fall hemma och har suttit och stirrat på mitt arbete ett tag och får verkligen inte fram någonting...?! Resten av veckan ska jag se till att jobba hemifrån, tror det blir lättare att få saker och ting gjorda då.
 
Smygtagna bilder innan flashmoben började och på gymmet tidigare idag. Expert på att fotografera i smyg ;)
 
 

Hejdå Rosa Faran!


I helgen så la jag ut min gamla trotjänare på Blocket. Rosa Faran ska få ett nytt hem. Jag hade en som ringde ca en kvart efter annonsen kom upp och men han kunde inte komma förrän idag och titta på den och jag sa "okej då" men så idag ca en timme innan avtalad tid så skickade han sms om att han inte kunde komma. Så frusterande! Tur då att det är fler som ringt på den och ringde upp person nummer två på "väntelistan" och han sa att han skulle komma mellan sex och sju ikväll.. hmm. Just nu är klockan två minuter i sju så får se hur det blir med den saken.. Men den ska nog gå och få såld, har tre till som ringt på den så hoppas någon av de kan!

2013.09.16 - Måndag

Åh, det var inte lätt att komma upp ur sängen imorse! Kallt, mörkt och man hörde hur det regnade utanför. Men det var bara att bita ihop! Började dagen med två föreläsningar direkt efter varandra. Det var lite tufft, man kände hur man lätt "flög iväg i tankarna" under den sista halvtimmen. Efter lunch så var jag pigg ca en halvtimme, sen försvann all min energi totalt. Vi skulle diskutera ett par frågor om och om igen i olika grupper. Och det blev väl typ samma sak sagt hela tiden igen så ja, det var inte bara min energi som hade försvunnit utan resten av klassen verkade också energilösa.
Men nu är jag hemma igen med mat i magen och utanför så skiner solen igen, dock så är den på väg ner men äsch det gör inte så mycket. Ska spendera en stund nu med att börja med den där himla akademiska texten! Att det ska vara så himla svårt att få till det, måste ju bli klar till på fredag!

Utanför vårt köksfönster för ett par minuter sen

Ute i svampskogen

 
Vi var ju lite tveksamma om hur mycket svamp vi skulle hitta på vägen till det där speciella stället ute i skogen. Det har ju varit så pass varmt ute och för lite regn. Men vi trampade på ut i skogen ändå. Och när vi väl hittade en liten trattis så hittade vi fler och fler. Speciellt ett ställe var rena rama skattgömman! Så vi fick ihop en halv hink med trattisar och några stycken kantareller. Så vi blev riktigt nöjda ändå! Det var ju fler än vi trodde. Men jag tror nog att redan nästa helg kan man nog göra en hel del fynd utav skogens guld! Det var i alla fall skönt att få komma ut i skogen och få andas lite frisk luft. Jag håller redan på och fundera ut vad jag och Tobbe ska hitta på för aktivitet nästa söndag. Vore kul om man kom ut och gjorde något annorlunda en gång i veckan istället för att bara sitta in i lägenheten och invänta en ny vecka med jobb och studier.
 
 

Känner mig lite fyrkantig....

 
Jag har suttit och läst ett dokument via datorn, som vi ska ha läst till imorgon, en rejäl stund nu och känner mig en aning fyrkantig nu. Tycker bättre om att läsa långa texter på papper än på datorn. Men skönt att ha det gjort nu och känna sig någolunda förberedd inför morgondagen! Men nu tänker jag lägga pluggandet åt sidan ett par timmar, nu ska vi bege oss ut i skogen och leta svamp!!

C-vitamin boosta!

Den här veckan i skolan har man märkt att det är väldigt många som har blivit sjuka. Och det är ju inte så konstigt med alla nya människor och alla deras nya baciller. Jag har själv känt av lite trötthet och kliande i halsen. Hoppas bara på att det är så och att det inte blir värre och värre. Känner att jag inte riktigt har tid för det just nu...
 
Så dags att c-vitamin boosta en MASSA!
 
 

Nollning med spårvagnsrace!

Jag åkte hemifrån vid halv åtta imorse och kom hem för ca en halvtimme sen! En lång dag med andra ord! Själva skolan slutade strax efter tre men därefter har jag varit med på nollningen och haft spårvagnsrace. Det var riktigt kul! Men vid halv nio så valde "tanta" att åka hem medan en del utav de andra åkte vidare för festa. Men "tanta" var trött (gick upp kvart över fem imorse...) och hade en väska fylld med böcker att släppa på. Men det var kul så länge det vara! Ryktas om onsdagspub på onsdag! :):) 

Lite smygtagna bilder ;) höhö





Kommande virkprojekt

 
Alltså guuuuuuuuuuuuu vad SÖT!
Så fort jag får mer fritid så ska jag lätt lära mig att virka en flodhäst. Kan väl inte vara så svårt? Fast jag håller redan på med ett annat virkprojekt som tog upp nästan all min tid innan skola började men nu har jag varken tiden eller orken för att fortsätta. Men målet är att få färdigt den till jul och det lär jag nog få till (fast jag lovar inget!)
 
Tack Kusin M för inspiritationen! Nu hoppas jag bara på att hitta mönstret någonstans?
 
Bildkälla

Fredag hela veckan?

Herregud är det verkligen fredag igen imorgon?! Hur snabbt har egentligen inte den här veckan gått? I den här takten kommer jag snart ha mitt examens diplom i näven ;) Men den här veckan har vi haft mycket att göra i skolan och haft något inplanerat varje dag. Nästa vecka blir det mer dagar man får plugga hemma själv då det är dags att börja skriva på examinationsuppgiften. Känner mig relativt lugn inför den, än så länge :)
 
 
Plugghörnan tidigare idag tillsammans med min härliga projektgrupp! Känns skönt att vi kommer överens så pass bra som vi gör :) Bra start på terminen kan man helt klart säga!

1/3 avklarad av första kursen!

Eller ja, en tredjedel utav de betygsdömmande examanitionsuppgifterna för den här kursen! Mycket saker kvar att göra. Idag hade vi gruppredovisning på delkursen som handlar om Gestaltning. Så JÄDRA pirrig innan var jag men allt rann plötsligt bara av mig när jag klev av bussen framme vid skolan...? Innan och hemma så var det tankar som "åh nej jag stannar hemma istället" Men icke. Jag gick ändå och det gick ju bra. SKÖNT!
Vi slutade strax efter tolv och jag gick då till gymmet för första gången den här veckan. Körde igenom kroppen ordentligt så hoppas på ordentligt med träningsvärk imorgon ;)

Bölar'n




Gunnebo Slott

 
 
 
 
 
 
Vi tog en liten utflykt idag till Gunnebo slott som ligger strax utanför Mölndal och gick runt i naturen för att titta på djur, slottet och så var det även en liten marknad där. En massa frisk luft fick vi för att fylla på energiförråden för nästa vecka! Det var ett mysigt ställe, synd bara att vi inte tog med en picknick väska så hade vi kunnat äta lunch där ute i naturen bredvid kohagen.

Röda faran

Min gamla cykel, rosa faran är härmed utbytt till den här röda faran:
 
 
 
Så skön att cykla på, tack vare det sköna styret som gör att man sitter mer upprätt. Slipper jag få ont i handlederna något mer! På bilden så har den inge cykelkorg men det har den nu. Jag och Tobbe var nere i cykelförrådet och svor över det hela förrmiddagen. Jag skulle nämligen ha min gamla cykelkorg från den gamla cykel på den nya cykeln. Problemet är bara att den sitter fast med ett lås på den gamla cykeln och nyckeln till den är puts väck. Men jag tänkte "äh det är väl bara att skruva loss styret och sedan skruva loss på den nya och trä på den" Så det gjorde vi. Det gick smidigt på den gamla att få av och på. Men när vi skruvade isär styret på den nya cykeln så gick det inte lika lätt att få dit den igen, fick vi dit den någelunda så gick det inte att styra och jag blev så ARG att vi lyckades ha SÖNDER cykeln bara efter jag cyklat på den två gånger! Men efter ett par sugrör och en blompinne senare så lyckades Tobbe lösa hela problemet och nu sitter både korgen och låset fast på cykeln! Slutet gott, allting gott!

Äntligen fredag!

Ja faktiskt, ÄNTLIGEN! Vilket betyder att jag klarat av en första hel vecka som universitetstudent! Och det riktigt bra må jag säga (jaja jag vet att jag tjatar om universitet hit och dit) Men nu blir det en helg blandat med lite plugg och mycket vila!
Idag så sov jag tills jag vaknade vilket blev runt sju ändå haha. Vid ett ska jag träffa upp min projektgrupp och vi ska börja planera inför nästa veckas redovisning. Sen blir det pubkväll för min del. Pubkväll med KAREOKE! Sist jag sjöng (skrek?) kareoke var för flera år sedan på en kryssning. Så hoppas på att det blir en superkul kväll! :D
 
Oj inser nu att jag måste klippa mig SNART! Alldeles för långt har det blivit. Kanske något att unna sig om jag får godkänt på första kursen?

Inte utan dig ♥

 

Gestaltning, vad innebär det egentligen?

Idag har vi haft en lektion som jag varit ruskigt nervös över, nämligen Gestaltning. Jag har tänkt "jaha, ska man spela teater nu eller?" Men det visade sig vara det roligaste hittills! Vi har lekt en massa lekar och ingen teaterakt (ännu) men har skrattat så mycket. Puh, det kändes så skönt. Äntligen en dag utan huvudvärk när jag kommit hem!

Ny cykel!

Idag fick jag hämta ut min nya cykel. Men tyvärr så gick den inte in i bilen på grund utav styret som är mycket högre än på vanligare cyklar, känns som att sitta på en Harley Davidsson motorcykel ;) Så jag hade inget annat val än att cykla hem! Vilket var en rejäl bit. Från Hisingen och hemåt. Hittade inte helt också så åkte säkerligen lite omvägar också... Helt slut var jag när jag kom hem. Men nu har jag äntligen en ny cykel! :D
Bättre bilder på cykeln kommer en annan gång.


Skola & Gym

Huvudvärken jag fick under skolan idag var inte nådig alltså. Hoppas att det ger sig snart, men ju mer man kommer in i det här med att plugga desto bättre blir det nog. Allting är ju än så länge väldigt nytt. Både föreläsningen och seminariet idag gick bra, trots huvudvärken. Var inte så farlig alls. Måste bara lära mig att bli kritisk till det jag läser, att jag inte bara tar in och accepterar det som jag läser. Får ta och öva på det.
Efter skolan gick jag till gymmet (så skönt att de ligger på gatorna bredvid varandra, annars hade jag nog valt att åka hem istället för att ta mig till gymmet) Gymmade igenom kroppen, fast tog det väldigt lugnt då huvudvärken kan ha med en förkylning att göra. Man vet ju aldrig, bäst att ta det säkra före det osäkra.
 
Imorgon är det föresläsningar hela eftermiddagen bara. Så funderar på att unna mig att få sova lite längre än vanligt imorgon. Känns som att jag behöver det!

2013.09.02 - Måndag

Idag var det då dags för skola igen. Började ÅTTA imorse vilket kändes lite sådär med tanke på att man varit "ledig" hela sommaren samt haft en rätt så tuff helg ;) Men det gick finemang och har äntligen fått sett lite ansikten på min klass, de första dagarna var vi alla som gick i programmet på över 200 personer men nu har vi delats in i mindre grupper på ca 25-30 stycken. Och vår lärare verkar vara riktigt härlig också, detta ska nog gå bra det tror jag allt :) Vi slutade tolv och jag har spenderat eftermiddagen med att läsa en massa historia för vi har seminarium IMORGON! Haha, men det ska nog gå. Lite granna har nog fastnat. Jag ska snart ge mig för dagen tänkte och då ladda för min första föreläsning imorgon samt seminariet då :) 
 
 
Hittade camen på den nya datorn hihi

25 års "kalas"

Jag är så glad att så många kom för att fira mig i lördags, vi blev ju ett riktigt härligt gäng som skrattade, tjoade och kalasade till. Och vi hade det så kul här hemma, speciellt under förfesten. Nästa gång blir det bara hemmafest, oftast alltid de som är roligast och så även i detta fall. Men åter till förfesten här hemma, jag och tjejgänget återupplevde ju gamla fotobilder från min födelsedagsfest för fyra år sen genom att försöka återskapa en ny ;) Orginalen är en av mina favoritbilder (även om bara min arm är med)!
 
Orginalbilden från 2009:
 
Och bilden från i lördags:
 
Ganska så bra va? Tihi. Eller ja nästan i alla fall, vi försöker ju iaf ;)
 
Tack åter igen till alla som kom och firade mig. Det värmer en 25 årings "tants" hjärta ♥
 



RSS 2.0