Den bästa fredagen på länge

Igår var det fest med ett gäng härliga tjejer, två kände jag till lite grann sen tidigare genom mitt gamla jobb, och två lärde jag känna under kvällen. Men nu så känner jag alla bra! :D Vi alla sminkade oss lite extra och satte på oss lösögonfransar. Jag råkade köpa extra långa så mina blev så himla långa. Ovant till en början, men det var så snyggt! Och efter ett tag så glömde man nästan bort att man hade de på ;)
 
 
Vi började med förfest hemma hos en av tjejerna och sedan när klockan började närma sig midnatt så drog vi oss inåt Avenyn och till Park Lane där det var Queerkväll. SÅ KUL! De hade så mycket roligt utklädda (och lättklädda ;P) folk som gick runt och jag ville ta kort med alla ;) Det första jag sa när vi kom in var "Åh, de är utklädda till fiskar!!!!" (Jag såg de som är på bilden längst ner till höger på collaget här under) hmm... fiskar??
 
 
De hade lättklädda dansare och jag och Timea lyckades sno deras glasögon ;) I alla fall för en stund tills de tog tillbaka dom haha!
 
Kunde inte sätta på mig glasögonen ordentligt, lösögonfransarna var långa som sagt:P
 
Som sagt, en så himla kul kväll! Kvällen bara flög iväg och helt plötsligt så var klockan halv fem och jag var hemma och skulle sova. Detta vill jag göra igen. Funderar på att gå på Queerkvällen när det är dags för min 25 års fest? :D

Krigets unga hjärtan

Krigets unga hjärtan är en serie som jag verkligen vill rekommendera! Man kan se den här via svtplay, men dock bara i ca 20 dagar till så skynda, skynda!
 
 
Bildkälla
 
Det är en tysk serie som handlar om fem vänner i Berlin som sommaren 1941, en kväll innan de skiljs åt, lovar varandra att ses igen till jul då de tror att kriget kommer vara över. Men kriget tar ju inte slut förrän fyra år senare så man får följa deras resor under krigsåren. Serien är otroligt spännande, jag blev helt fast. Skulle gärna vilja se serien igen. Det var även spännade att få se andra världskriget ur ett annat perspektiv också.
 
SE DEN!

Onsdag 2013-06-26

 
Idag har det regnat hela dagen här i Göteborg. Fast det har inte gjort mig så mycket, har fått mycket gjort här hemma gällande garderoberna. Nu är tre utav dom helt färdigmålade, bara två kvar. Ska bli skönt när de är färdiga, för det där med att måla kanske är kul en stund men sen så är det inte så värst roligt längre. Då vill man helst bara bli färdig. Men hoppas på att det blir ett bra slutresultat i alla fall, eller jo det kommer det ju bli. Allt är bättre än det som var målat tidigare ;)

Fina midsommarparet ♥

 

Veckans projekt

... Blir att måla om inne i garderoberna. Så imorse var det bara att kliva i arbetskläderna. Detta har jag velat gjort sen vi flyttade in, och nu är det äntligen dags. Att få bort de ljusgula, fläckiga färgen och istället få allt vitt, ljust och fräscht. Så för ett par dagar kommer vår soffa få agera garderob...

Funderar på att lägga in hyllplanspapper sedan när det är färdigt, men vart kan man köpa sådant nu för tiden?


Dags för vardag igen

Nu är jag hemma i vår lägenhet här i Göteborg igen, bara jag och Tobbe. Känns som att det var en evighet sen jag var hemma sist. I början av juni blev det ett par dagar i Stockholm med tjejerna, sen så åkte jag i princip bara hem till Göteborg och vände upp till Örebro för ett par dagar där. Sen så följde Julia med mig hem. I och för sig så var jag hemma nästan en vecka men då var ju Julia här så man hade ju fullt upp hela tiden. Och sen upp till Örebro igen för att fira midsommar. Men nu så, nu är jag hemma helt själv tillsammans med Tobbe igen. Så nu blir det vardag igen och så kommer det nog vara för ett par veckor nu :)
 
I bilen på väg hemåt

Min midsommar och min stuga

Min midsommar har varit bra, den spenderades här ute på landet med familjen och ett par grannar och vänner på besök. Vi satt ute på altanen hela kvällen, förutom under förrätten då det kom ett par droppar regn, fram till efter midnatt och kvällsluften var varm och härlig. Lite kall blåst bara. Men det gick bra ändå! Maten var god (åt både sill och tog lite snaps till maten då och då!) och vi blev alla proppmätta. Jag försökte mig på att göra en midsommarkrans att ha på huvudet under kvällen men den blev så ful och jag har så pass dåligt tålamod att jag inte orkade började om från början igen. Ska jag ha en nästa år så får jag nog köpa en färdig på blomsteraffären. 
Som sagt, en bra midsommar! Alltid skönt att få vara ute på landet och slappa och ha det bra :)
 
Idag har jag ibland varit riktig seg och ibland en duracellkanin. Och under duracellkanin stunderna har jag fixat en massa ute i min stuga. Det har hängts upp tavlor, möblerats om och letat efter nya textilier att ha i rummet. Slutresultatet blev riktigt bra och väldigt mysigt! Jag tycker så mycket om min stuga att jag nästan funderar på att flytta hem igen ;P
 
  
 

En (två) trötta tjejer

Oj vilken dag det blev på Liseberg igår! Jag och Julia började med Lisebergsbanan och det pirrade väldigt mycket i Julias mage till en början och hon blev lite rädd på vägen upp. Men väl framme så ville hon bara åka igen och igen. Efter det var det full rulle hela dagen. Hon och Lille O åkte samma attraktion säkerligen 10 ggr i rad!

Sen så slog regnet till! Hujedamej vad det regna, så vi passade på att åka Kållerado och Flumeride under tiden ;) Sen så ville Julia prompt åka Slänggungan... I ösregnet... Jaja bara att ställa upp. Lite senare så spelade jag och Julia lite innan det var dags att säga hejdå till Liseberg och vi vann 2 kg mjölkchoklad och en gott och blandat påse!

När vi kom hem så var det bara att hänga upp alla dygnsura kläder på tork, Julia badade och sedan lite slapp i soffan innan sängen ropade. Jag somnade på en gång och Julia med. Jag vaknade för kanske en timme sen, har försökt att väcka Julia men hon sover än :p



@ Nordens ark

 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Julia har haft en riktigt trevlig dag på Nordens ark idag tillsammans med Kusin C, Kusin M och Lille O där vi gått runt och tittat på alla djur och barnen har fått leka en massa. Nu är vi riktigt trötta här hemma, jag är sovtrött och Julia är övertrött och bara skrattar åt allt. Men snart dags att sova och ladda för en ny dag. Imorgon blir det Liseberg, som Julia har sett fram emot i flera dagar nu!

Full rulle hela tiden

Idag har vi åkt spårvagn, båt och en massa buss. Vi har varit ute på många äventyr! Julia var lite nervös över båtturen då hon aldrig åkt båt förut men väl på båten gick det bra!

Vi har även varit en sväng till Slottskogen och tittat på djuren. Julia är fortfarande väldigt sugen på att antingen få en kanin eller en hamster ;)
Sen fick hon leka av sig ordentligt i lekparken - hon är en riktig klätterapa!


Örebro C - Göteborg C

Åter igen på ett tåg. Men denna gång åker jag inte själv, har med mig Julia som ska hänga med mig i Göteborg ett par dagar innan vi åker upp till Örebro igen till midsommar.


På ett tåg igen - hoppas på att komma fram i tid denna gång

Ja då satt man här på ett tåg igen då. Efter söndagens kraftiga förseningar när jag skulle hem från Stockholm så var det ju inte direkt så att jag såg fram emot att resa igen. Men än så länge går resan bra. Destinationen den här gången blir Örebro för att spendera ett par dagar med familjen :)

Insåg också på tåget att min klänning och mina åksjukeband matchar varandra lite väl för bra ;p hoppas bara folk förstår att de är till för just åksjuka och det inte är jag som försöker få igång en ny trend.


Mitt tycke om utlästa böcker - Fifty shades

Det tog ett litet tag men nu så är alla böckerna i Fifty shades serien utlästa. Och jag tyckte väl att de var helt okej, vissa kapitel var väl mer spännade än andra (och då menade jag inte kapiteln med allt det snuskiga i böckerna) Självklart rekommenderar jag till att läsa dem men de hamnade tyvärr inte på min topp 10 lista. Jag läste böckerna på engelska och jag kommer nog fortsätta att beställa hem böcker på engelska ibland. Den bok utav de tre som jag tyckte var bäst så tycker jag att tvåan i serien var mest spännade. Men för att förstå all handling i bok nummer två så bör man läsa bok nummer ett först.
 
 
 

Untz Untz Sthlms weekend

Då var man hemma på västkusten igen efter ett par dagar i huvudstaden tillsammans med tjejerna! :)
Detta inlägg blir ett bildregn över lite saker som vi gjort.
 
 
På torsdagen så låg vi i en park inte så långt bort från Sandra nästintill hela långa dagen. Det blev TP-spelande, snack, brunch och vi hade det riktigt skönt i solen som värmde så skönt.
 
 
 
Vi åkte en en del tunnelbana! Jag tycker mycket bättre om spårvagnarna här i Göteborg dock ;P
 
 
På torsdagskvällen så åkte vi in för att se kortegen från slottet och vi fick se KUNGEN! Och även resten av kungafamiljen såklart ;)
 
 
Estelle var så söt! (Prins(korv) Carl Philip också ;P)
 
 
Vi åt middag på Fridays och drack drinkar! Maten var okej och min drink var inte direkt världens godaste tyvärr :(
 
 
Solade och badade på fredagen (dock inget bad för mig, är en badkruka :P) På kvällen blev det fredagsmys och vi tittade på film och åt pizza, godis och drack cola (i Sthlm kan man köpa 3001ml cola för 10 kr!)
 
 
På lördagen tog vi det lugnt och gick lite i affärer men på kvällen spårade det ur ;) Kväll blev till natt som blev till morgon innan vi kom i säng. Vilket ledde till en oerhört lugn söndag tills det blev dags att röra oss till tåget och åka hem igen.
 
Tack för den här helgen tjejer ♥
 

Tågkrångel

Åh! Jag vill bara få komma hem nu! Vill sova! Varför ska det i 99% av de gånger jag åker tåg krångla så? Jag skulle egentligen ha varit hemma i vår lägenhet för länge sen men vi har åtminstone en halvtimmes tågresa kvar innan vi är framme i Göteborg :(


Mot huvudstaden

Idag åker jag till huvudstaden för att spendera resten av veckan tillsammans med tjejorna :) WIIIE!
 
Detta ska bli så kul! Längtar verkligen. Jag har även kollat lite på vädret och det verkar som vi kommer få det riktigt bra väder så det kanske till och med blir årets första badning! Sedan kanske vi ska försöka få en skymt utav prinsessbröllopet också.
Det ska bli så skönt att bara få slappa, skratta, njuta av solen och gå ut och dansa tillsammans. Efter de senaste veckornas händelser så ska det bli skönt att få göra något annat och att få komma bort, I need it!
Trevlig vecka!
 
 
Bildkälla

Ett nytt gammalt rum

Äntligen är vi färdiga med renoveringen av vårt förråd/klädkammare i hallen!
Detta blev slutresultatet:
 
 
Från första början så var det sagt att vi skulle riva ut allt, måla om väggar och tak, sätta upp hyllsystem och till sist lägga nytt golv. Visst, vi rev ut allt och målade om de gulnade väggarna och snickerierna så de blev vita och fräscha igen.
Men när det kom till hyllsystemet så ändrade vi oss. Det skulle bli för komplicerat och väggarna här i huset är inte de bästa att borra i och rummet är alldeles för litet för ett sådant projekt. Fanns inga färdiga mått som passade våra väggar heller. Så istället för det så köpte vi två nya enkla hyllor att ha längs väggen allra längst in. Innan så gick det två L formade hyllor ovanpå varandra så det kändes som att de tog upp hela rummet. Detta blev mycket luftigare!
Därefter åkte vi till IKEA och köpte två hyllor, som man kan montera på varandra, för att ha trådbackar i. Till sist la vi även ljust och fräscht klickgolv och satte upp nya krokar på ena långsidan utav väggen. Det enda som är kvar att göras är att köpa ett litet skåp till. Sen så kanske jag kommer sysselsätta mig med att göra något fint färgglatt mönster på väggen längs ena (eller båda?) långsidorna.
Vi blev båda mycket nöjda med renoveringen, vi lyckades få det mycket luftigare men samtidigt få plats med allt som var där inne innan renoveringen.

Don't panic and be happy!

Ibland är det inte lätt att heta Kajsa. Detta var något jag absolut inte hade en aning om skulle hända - jag som var så himla taggad för detta! Men ibland så vet man inte om det är rätt förrän man testade och detta var inte jobbet för mig, och jag lovade mig själv för två år sen att jag tänker inte sysselsätta mig med något som ger mig panikångest om morgonen. Så här i efterhand känns det som helt rätt beslut! Nu hoppas jag verkligen på att jag har tur och kommer in på universitetet till hösten.
 

En varm helg

I helgen har det varit så pass varmt att jag faktiskt äntligen vågade mig på att gå ut i korta shorts och visa upp mina likbleka ben som jag lätt skulle blända folk med. Gah! Tur är det då jag i alla fall inte är ensam om det så här under försommaren! *puh*
 



RSS 2.0