GOD JUL


Ja då var snart självaste julafton över. Vi har haft en mysig julafton (som inte riktigt känts som en julafton då vi redan började med julfirandet i söndags). Vi sov länge och sedan blev det en massa fix med packning inför morgondagen. Vid halv fyra åkte vi iväg på julfirande nummer två med Tobbe och hans familj. God mat, det blev julmat blandat med lite annat plockmat man vanligtvis inte har på ett julbord. Men det var gött!! Därefter spelade vi julklappsspelet, vi lyckades få tre julklappar jag och Tobbe så vi är så nöjda så :) vi kom hem för en stund sen men vi ska alldeles strax gå och lägga oss. För imorgon ska vi upp tidigt! Hur det nu ska gå... Är inte direkt trött nu.

Jul & Nyårs klänningarna

Första gången på en evighet som jag unnar mig själv två nya klänningar att ha på jul och nyår! Men kände att iår är det bannemej dags. Minns inte sist jag köpte kläder inför dessa högtider. Det brukar annars alltid bli "äh jag tar något i garderoben..." Ett krav var bara att det skulle kunna gå att använda under andra tillfällen också, vilket jag tycker att båda gör. Riktigt nöjd faktiskt! :)
 
 

Fitness24seven

Fyra träningspass på en vecka - bra uppladdning inför den stora "ätarveckan" på året. Det blir ju alltid en massa massa gott under jul och nyår. Förvånad över hur mycket folk det var på gymmet (och på stan, herrejisses!) men det var väl fler som tänkte som mig med att ladda upp inför julen...
 
 
Men efter nyår - då jädraranama. Det gick ju så bra ett tag i början på det här året. Sedan gick allt åt pipsvängen (igen) av någon anledning... Hoppas på att lyckas bättre nästa år. Fast mitt nyårslöfte för det här året var ju att sluta vara en soffpotatis och det tycker jag ändå att jag lyckas ganska så bra med. Har ju tränat hela året men inte med någon vidare resultat på kroppen. Satsar på det nästkommande år.
 
Tycker så mycket om mitt gym, det ligger nära spårvagnen och skolan. Det har öppet jämt och så har det en separat gymdel för tjejerna. Hänger nästan jämt där inne. Toppen!
Bildkälla
 

Julfirande 1

Nu under kvällen har vi varit iväg på årets första julfirande, tillsammans med Tobbes familj. Det har verkligen känts som julafton hela dagen men så inser man att det är två dagar kvar! Wiho! :):) Vi har haft en mysig och trevlig kväll med god mat, trevligt sällskap och en jultomte som hittade oss ikväll, även fast det var två dagar för tidigt! 


Fjärde advent

När fjärde ljuset brinner
Vi hämtar julegran
Och alla barnen räknar
Dan före dan före dopparedan


2013.12.21 - Lördag

Visst är det typiskt att man vaknar tidigt den dagen man planerat att sova länge? Jaja, var väl utvilad då. Men irriterande! Men efter ett par timmars slappande så blev full fart på mig. Hade tvätttid under eftermiddagen och under tiden det tvättades blev det en promenad i Ruddalen i regnet. Efter tvätten så mötte jag upp Malino för en sväng inne på Frölunda Torg. De sista julklapparna handlades och lite andra nödvändigheter. Dock så blir resten av kvällen slapp i soffan, mer spännande än så blir inte lördagskvällen ^^ 

Ruddalen förra veckan. Idag så regnade det bara...

JULLOV!

Jaa äntligen var denna dag över. Vår redovisning gick bra, så klart. Vi började tjugo i två och var färdiga två och sedan fick man bara sitta och lyssna fram till kvart i fem.. Zzz.. Kan ju erkänna att koncentrationen inte var den bästa där i slutet. Då räknade man mest minuter! Men nu så har jag jullov på 17 dagar. Det har jag nog inte haft sen första året på gymnasiet. Har alltid jobbat någon dag. Men icke nu, så nu ska jag bara njuta!!!! 

Tror jag håller på att bli GALEN!

Känner att jag redan nu börjat ta jullov... Orkar inte. Vill inte. Det är en pina när klockan ringer. Vill sova tills jag själv vaknar! Här i Göteborg har vi inte sett solen på flera dagar så man är trött hela tiden. Orkar inte bry mig om vad jag klär mig med. Collegetröja, jeans och mössa är det enda jag gått i hela veckan... Men två dagar kvar nu! Idag en föreläsning och imorgon den stora redovisningen. Sen så känner jag att jag håller på att bli tokig(are), grannen har borrat/slipat så in i bomben mycket nu så det känns som en tortyr nu. Hela eftermiddagen igår och idag vid halv nio så hör man hur han smyger igång för att sedan köra på utav helvete. GAH! Ge mig ett hus på landet! 

Happy face men inombords så skriker jag att jag vill ha jullov nu!

Mina första EGNASTICKADE sockor

Alltså, så stolt jag är över mig själv. Jag lyckades ju faktiskt att sticka ett par sockor! Eller rättare sagt, jag lyckades följa ett mönster utan att bli skvatt galen. Dock med mycket hjälp från Malin, utan hennes råd hade jag nog blivit tokig i mellan åt. Ett helt okej första par må jag säga. Den första sockan avslutade jag med tolv maskor, såg lite roligt ut då. Blev liksom som en strut. Men nästa socka avslutade jag med 20 maskor, då blev resultatet mycket bättre. Åh vad detta vad kul!
 
 

2013.12.17 - Tisdag

Dagen idag har bjudit på ett par timmars intensivt arbetande (och då talar jag sanning!) med vårt projektarbete. Vi är nästintill färdiga, bara finslipningen kvar men det fixar vi imorgon. Inlämningen är imorgon kl. 17.00 och sen så är redovisningen på fredag eftermiddag. Därefter tar jag JULLOV! Men åter till idagen... Efter pluggandet i skolan blev det en sväng till gymmet. Åh vad jag har saknat gymmet under praktiken och den extrema långa och jobbiga förkylningen. Nästa träningspass blir på torsdag woop woop!

Bio: Hobbit 2 Smaugs ödemark

Idag har det varit en lååång dag. Åkte hemifrån vid halv nio och kom hem för cirka en halvtimme sen. Först skola hela dagen och sedan 3 timmars bio på det.

Efter skolan så mötte jag upp Sabina för att gå på bio tillsammans. Det var ett tag sen vi sågs så det var så kul och trevligt att få uppdatera varandra om vad som hänt sen sist. Vi såg Hobbit del två i 3D. Stundtals blev jag snurrig av 3D effekterna så jag fick ta av glasögonen. Så för min skull så går jag hellre på "vanlig" film. Ruskigt bra film och man satt som på nålar hela tiden. Smälte i stolen när man fick se Orlando Bloom som Legolas igen, min tonårs"kärlek". Åh! När filmen tog slut så var det flera stycken som sa "nej!" Haha! Så kan de ju inte sluta en film och låta en vänta i ett år? Alldeles för spännande! Rekommenderar filmen STARKT! 


Projektarbete i skolan



Julfika

Kom precis hem från Jeanette, en gammal arbetskompis som bor ett par hållplatser bort från mig. Blev medbjuden på julfika hos henne med några vänner till henne. Jag hade träffat alla tidigare men då under några onyktra tillfällen... Hehe! Men det var så trevligt och mysigt! Julmusik på i bakgrunden och en massa gott julfika att mumsa på. De hade de gjort bra :) 

Känns lite bakvänt att stå och laga mat nu. Jag är liksom mätt på alla godsaker ju ^^ 


Promenad bland de nedfallna träden

Tog en promenad tidigare idag runt i Ruddalen. Har inte varit där på ett tag och herrejisses vad det såg ut överallt sedan stormen. Nedblåsta träd överallt. På grusplanen så låg det små trädbitar, alldeles för långt bort från själva skogen.  Men värst var det nog vid fotbollsplanen, där hade två stora träd blåst ner rätt över gångvägen som man fick gå under för att kunna ta sig fram.
 
Två tankar kring detta:
1. Första "stormvarningen" för ett par veckor sedan fick en klass 3 varning men då blåste det bara brisvindar. Denna storm fick bara en klass 1 varning. Hmm... Borde väl ha varit tvärtom tycker jag.
 
2. Varför har inte någon städat bort all träd som ligger överallt? Det var faktiskt lite läskigt att gå under de två stora nedblåsta träden. Kan ju lossna när som känns det som.
 
 

Tredje advent

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr
 
 

Lördagsfix

Dagen idag har känts som kväll hela dagen då det varit så himla mörkt och trist! Blä! Vi vaknade så himla sent då det aldrig blev riktigt ljust ute, brukar annars alltid vakna av att det blir ljust i sovrummet. När vi vaknade och frukosten blev uppäten och vi var fixade så åkte vi för att fixa Tobbes julklappar. Den ena fann vi men när vi skulle in på Frölunda Torg så var det så sjukt mycket folk och vi fann ingen parkering så det tar vi någon annan dag. När vi kom hem så bestämde vi oss för att ta tag i julstädningen. Vi hade egentligen tänkt och ta det imorgon men åh så skönt att det redan är gjort nu. Nu ska Tobbe snart börja med maten också. Sköna sköna lördag. 


Lucia i Hagakyrkan

 
Det blev lite hastigt bestämt att vi skulle på Luciakonsert ikväll. Kl. 19.00 ringde Robban och Elin och sa åt oss att följa med och klockan 19.45 var vi på plats i Hagakyrkan. Tur att vi var där så pass i tid för det fanns inte många platser kvar när vi kom men vi hade tur och fick ett par allra längst ner.
 
 
Jag har aldrig varit inne i Hagakyrkan förut. Men den var riktigt fin och "kyrkig". Dock så satt vi ju alldeles för långt bak så fick inte se hur det såg ut längre fram. Men tycker nog att den ser större ut när man står utomhus än vad den är inomhus. Väldigt fina ljuskronor i taket i alla fall!
 
 
Årets luciakör på väg in.
 
 
Japp. Kassa mobilbilder i mörkret.
 
Och luciakören påväg ut efter 20 sånger. Det var två klassiska sånger med i programmet. Jag hade nog önskat några mer "tradiotionella" låtar, tycker om att kunna nynna med. Men de sjöng otroligt vackert och bra så vi allra längst bak även kunde höra de klart och tydligt.

Helt okej kurslitteratur må jag säga!

 

2014.12.12 - Torsdag

Jag var uppe i ottan imorse och har suttit i en föreläsningssal från åtta till tolv. Träsmak jajamen! Därefter blev det lite planering i min projektgrupp inför redovisningen nästa vecka. Nu har vi eget arbete i en vecka så då får vi lägga upp all tid själv. Men vi tar resten av dagen ledigt och så börjar vi imorgon :) Jag har krupit ner i min onepiece och tänker chilla ett tag. Gött!


En riktig slappardag minsann..

Idag har schemat mitt varit alldeles tomt. Men imorgon börjar allvaret. Då blir det introduktion och grupparbete hela dagen inför den stora redovisningen nästa fredag. Så idag har jag inte gjort någonting. Vilat upp mig inför vad som komma skall. Efter en "sovmorgon" till kvart i åtta så har legat och tittat på film hela dagen tills Tobbe kom hem från jobbet. Då lagade jag mat och sedan åkte vi för att handla mat. Det är allt som hänt idag....
 
Filmerna jag tittade på:
Bildkälla
 
Elysium: Rätt så dålig faktiskt.... Tyckte handlingen var lite konstig? Fast man var ändå tvungen att titta klart för att se om den blev bättre med något bra och spännade slut. Det gjorde den inte.
 
White house down: Kan någon film bli dålig där Channing Tatum spelar någon roll i den? Nej. Asbra film! Spännade från början till slut och ibland även lite humor. Helt klart min typ av film.
 
The nihgtmare before christmas: Jag har faktiskt aldrig sett den förut. Tycker alltid om Tim Burtons filmer men då tycker jag nog att hans andra filmer har varit bättre. Men helt klart sevärd :)

Musikhjälpen

Musikhjälpen är ännu en gång i stan! Efter två föreläsningar och ett grupparbete så gick vi förbi där igår för att få en skymt av Sarah Dawn Finer men hon var inte där just då. Men det var Arvingarna! :D De förberedde sig för att spela en av sina hits men vi hann inte vänta in låten för vår buss kom precis. Men kul att få se en skymt av de :)




Måndag i december

Två föreläsningar och ett seminarium senare i iskalla salar så var det gött att komma hem och tända ljus och värma upp sig. För idag har det inte bara varit kallt inomhus utan även utomhus. Burr! Snöigt och regnigt om varannat, så det inte inte så kul att kliva upp på morgonen och gå ut till en spårvagn som aldrig kom. Men bara ca två veckor kvar till jullovet! 




Andra advent

När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär
 
 

Finbesök hela helgen

Tjejerna under pepparkaksbaket, en "såghaj" som låg och sov i "fisktunneln" på Universum, två läskiga geoparder och två läbbiga anakondor som låg och kramades
 
Sent i torsdags kväll parkerade de äntligen här utanför på gatam, Bror, Terese, Elli och Julia. Stormen Sven satte många käppar i hjulen på vägen hit men till slut så kom de ju fram. Och helskinnad dessutom vilket var huvudsaken. Efter en sovmorgon i fredags så åkte vi in till Universum för ett äventyr bland ormar, regnskog, spindlar och en massa olika fiskar. Det var riktigt kul och tror vi alla hade det riktigt kul, stora som små. Fredagskvällen bjöd på taco och filmmys. När vi vaknat till på lördagen och tjejerna äntligen fick baka sina pepparkakor så åkte vi till Kungsbacka för fika med kusinerna innan vi for till Liseberg. Otur med parkering och så fick vi stå i kö vid korsvägen men till slut så kom vi in. Barnen fick åka karuseller så det blev inte så värst mycket gå runt att titta på marknaderna inne på Liseberg. Tog inga bilder hellre, för jag glömde kameran hemma och det var för kallt för att orka ta upp mobilen. Och idag så åkte de innan tolv men det verkade som vädret ställde till det för de på hemvägen också så det tog tid att komma hem med. Typiskt med sådant här väder just den här helgen... Men tack för att ni kom, det var så mysigt att ha er här!

Åter i föreläsningssalen



Jag klarade det galant

Dagens redovisning gick bra tack och lov! Trots hes hals, snuvig näsa och en förbaskad irriterad rethosta! Men så skönt är det att det är över nu iaf. Jag gjorde redovisningen först av alla. Jag brukar vilja vara först ut på sådant, så man får det gjort och man slipper känna pressen över alla andras bra redovisningar innan. Då blir det tänktet att gjort är gjort. Men det gick bra som sagt. Imorgon börjar nästa kurs, detta rullar på i rasande fart, fjärde kursen nu ju. Nästa kurs går ut på språk och kommunikation, vi ska läsa några barnböcker och analysera samt göra en fördjupning i hur en planering kan gå till. Börjar redan 8.15 imorgon med introduktion. Därefter blir det två föreläsningar efter varandra. Slutar 15.00 så det blir en lång dag i föreläsningssalen. Ska bli spännade hur det går med min rethosta ^^

Nervös tjej

Ååh så pirrig jag är! Jag ska alldeles strax röra mig in till skolan för att ha seminarium. Med redovisning! Själv! Gah! Någon ensam redovisning har jag inte gjort sen jag gick i skolan sist och jag kommer ihåg att det var en pina redan då. Och det kommer säkert vara värre idag i och med att jag är så ångestladdad också... Men det är något som måste göras och något jag måste komma över. Vill helst bara få det gjort nu! 




Whiskeyröst

Jag är riktig hes. Så jag har fått en whiskeyröst al'a Christer Sjögren. Tobbe sa till mig igår att sluta prata för jag låter som en man, haha! Tycker det är lite konstigt att jag blivit så pass hes, för så himla förkyld har jag inte varit heller. Känns nästan som all min förkylning satt sig i halsen... Hoppas det hinner gå över lite grann tills imorgon iaf då vi har seminarium där man ska berätta och diskutera om vad man har gjort under vfun. Så idag blir det till att vara tyst. Ska ändå bara sitta hemma och skriva på en inlämningsuppgift som ska in under dagen.
 
Det bästa mot ont i halsen

Sista dagen på praktiken

Ååååååh vad svårt det var att gå hem idag från praktiken. Idag var ju sista dagen. Nu kommer jag inte få se de förrän i höst igen. Det kändes så långt när man pratade med barnen och sa att nästa gång jag kommer så har julen varit, snön har fallit och smält undan, det har kommit nya blad på träden, gräset har blivit grönt, det blir varmt ute, sommalovet har varit och när löven faller igen DÅ kommer jag tillbaka. Jag kommer säkerligen inte kunna hålla mig så länge utan kommer försöka att hälsa på någon gång :)
Jag har haft en toppenpraktik och är faktiskt riktigt glad över att den första praktiken var så här pass i början. Den har verkligen fått mig till att känna att jag valt helt rätt yrkesval!
 
Eftersom det var min sista dag så bakade jag vaniljbullar och tog med och bjöd både barnen och lärarna på. De uppskattades, det var så goda sa en del. Fast det visste jag ju nästan innan, de blir alltid goda när man går efter mammas recept ;) Fick även dagen till äran premiäranvända min superfina kakburk på tre våningar. Så glad att ni övertalade mig till att inte måla om den!
 
 
 

Adventsfika

Årets första lussekatt slank ner idag. När vi var och veckohandlade så fick vi syn på en massa lussekatter i affären. Lyckades ta rätt i affären också så det blev de med saffran i. Tycker det är så sjukt mycket godare med saffran i. Dock så är de butiksköpte inte godare än mina egna hembakade lussekatter! Men ska nog baka sådana nästa helg.
 

Första advent

När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent
 
 
 
Första advent och ÄNTLIGEN december och julmånad. De senaste åren har jag verkligen börjat gilla julen mer och mer, tycker den är så mysig! Fast jag saknar faktiskt lite snö nu.... Det behöver inte vara flera decimeter snö, men några centimeter får gärna falla snart. Så det blir vitt och fint, det lyser upp den här mörka månaden så bra. Sen så har jag ett jullov att se fram emot också, hela 17 dagar är jag "ledig". Det har jag nog inte varit sedan man gick i skolan sist. Kommer säkerligen få sitta lite med böckerna någon dag under julen men det gör mig inte så mycket. Vi har inget schemalagt i skolan i alla fall.
 
Idag hade jag och Tobbe en mysig adventsfrukost vid matbordet för en gångs skull med det första ljuset tänt. Sen jag började på universitet så har köksbordet blivit mer som mitt skrivbord så vi sitter inte och äter där så ofta längre. Det är bara som när det vankas besök som det används för det som det är till för. Men idag så tände vi ljuset och åt frukost i köket. Mysigt! Tror vi ska iväg på lite adventsfika senare idag också.



RSS 2.0