Bloggpaus

Jag återkommer om ett tag :)
Eller? ;)

L O V E

Idag firar jag och Tobbe 3 år! ♥
 
Det känns så lite, för det känns som att det alltid har varit han och jag. I alla fall under en väldigt lång tid, tre år känns så fjuttigt då. Vi firar inget speciellt idag, och vi ska väl inte direkt fira något speciellt i helgen heller (dumt av oss att bli tillsammans årets fattigaste månad!). Utan det blir bara bio och restaurangbesök tillsammans. Mysigt det också :)
 
Bildkälla

Kallt

Imorse så visade termometer nästan tio minus. Så fick rota fram de riktigt varma skorna innan jag gick iväg till jobbet för jag brukar ha en bit att gå på onsdagar så vore gött att slippa ha isklumpar till fötter! Under promenaden  till bussen när jag slutat så sken solen och jag frös inte om fötterna. Då mådde jag gott :)
 
Nu är jag ledig resten utav dagen. När Tobbe kommer hem från sitt jobb så ska vi gå ut på en PW. Sedan efter dusch och middag så kommer jag att spendera resten av kvällen i soffan faktiskt. Mycket bra på tv ikväll.
 

Vill och vill inte

Jag vill:
- ha lön. Känns som att det var en evighet sen sist och det är fortfarande över en vecka kvar.
- köpa mitt gymkort nu. Vill variera träningen lite nu, annars finns det stor risk att jag tröttnar. 
 
Jag vill inte:
ha mer snö nu. Snöfritt vore bra så jag kan börja småjogga ute nu.
gå upp 06.20 imorgon. Helg + sovmorgon två dagar i rad gör att det kommer blir svårt att gå upp.
 
Dagsfärsk bild
 

Framkallning av bilder

Jag har suttit nu och valt ihop lite bilder för framkallning. Jag hade fram till maj i år framkallat så har valt ut därifrån och hela vägen fram till nyår ca 140 bilder att sätta in i fotoalbumen och spara. Jag tycker sådant är kul att ha i pappersform och inte bara på hårddisken. Blev en hel del blandade bilder, allt från Kolmården, tjejkvällen i Linköping och veckan på Mallorca tillsammans med familjen. Tycker det är rätt så billigt och smidigt också, speciellt när de har bra erbjudanden också. Fick 50 bilder gratis hos fujidirekt denna gång, så fick 140 bilder framkallat som kommer hem i brevlådan för 100 kr inklusive frakt. Nöjd!
 
En av de framkallade bilderna :)

Sötsugen

#"¤!"¤!@%¤#!%¤#%!
Så jäääääääääädra godis och chokladsugen!
Via facebook fick jag se en bild på en perfekt kladdig kladdkaka med vaniljglass till.
Mmmmmmmmm.............
Därefter började jag tänka på en chokladkaka......
Sen plockgodis......
Sen ballerinakakor......
Och sist lite kladdkaka igen....
 
Var tvungen att svänga ihop en smoothie för att komma på andra tankar och få smaken av fräsch fruktsmoothie i munnen istället för att minnas smaken av kladdkaka.
 
GAAAH. När försvinner detta sötsug? Hur länge till ska jag behöva stå ut?

Måndag kl. 11.23

Ledig idag. För de på kontoret har inte ringt än och vill de att man ska ta extrapass så brukar de ringa tidigt. Gött det, för jag har ändå tvättid om en stund. Tobbe är också "ledig" idag, finns väldigt lite på hans jobb att göra ibland under vintertid. Så vi gick upp tillsammans imorse och åt frukost. Kändes som att det var helg :)
 
Jag tog en PW efter frukost. Trots långkalsonger och varma kläder så har mina lår inte riktigt tinat än. Det snöade lite grann, blåste och var molnigt. Det är kallt! Men det var en skön start på veckan ändå :) Och nu verkar det som att vädret blir bättre. Blå himmel ute nu, kul att vara instängd i tvättstugan hela eftermiddagen ;)
 

Grå trist söndag

Vi vaknade ganska pigga och glada idag. Åt frukost och börja sedan att ta upp en massa skräp som vi hade förvarat i källarförrådet och åkte till åvc för att återvinna det. Men därefter, oj oj. Så seg! Är inte så trött att jag bara vill sova, utan bara seg. Den oöppnade aladdinasken i skafferiet har skrikit efter mig idag men har ignorerat det. Har tittat på film nu under eftermiddagen och ska ta det lugnt resten av kvällen också så börjar vi om på en ny kula imorgon.
 

Orkidé i fönstret


Skaldjursafton

Igårkväll hade vi våran nästintill tradionella skaldjurskväll med Fio & Pontus. Och efter den nästintill tradionella skaldjursmiddag blev det den tradionella hyrfilmstittandet. Så gårdagens middag blev skaldjurssoppa som är så gott! Det blev lite över som vi ska ha till lunch idag och jag längtar tills jag ska få slurpa i mig det sista!
 
Grabbarna stod för maten och då åkte jag och Fio till Hemmakväll för att hyra film. Vi kom bland annat hem med Magic Mike. Haha! Vi tittade en stund på det (till den allra bästa scenen bara) sen orkade vi inte höra på killarnas suckar så vi satte på en film som hette The tall man. Den var en bra film med tusentals vändningar kändes det som. Men helt klart sevärd! :)
 

Grey's afton


Fredagskväll

Tobbe har grabbarna här och de sitter vid Xboxet som vanligt så jag glor på film på datorn :)




Fika på stan

Efter jobbet idag så åkte jag in till city för att träffa Malino för lite catch up och en fika. Det var riktigt jobbigt och stå och vänta utanför Jafaris munkar som ligger i Brunnsparken. Luktar.så.gott! Ååååh. Stod och intala mig själv "det är inte värt det. Det är inte värt det" Klarade det.
 
När vi möttes upp så gick vi till ett närliggande café. Möttes av bullar, kladdkakor, kakor och massa annat gottigheter innanför dörren. Men nej, det fick bli en jordgubbsmoothie för min del. *stolt*
 
Vad mysigt att träffas igen vännen <3
 
 
 

Nu räcker det!

Jag vill inte ha någon mer snö....


you can do it

Efter jobbet så tog jag en PW. Satte igång spotify och sedan in med hörlurarna i öronen och sen så gick jag. Vädret var verkligen kasst, grått, dimmigt, och en massa regn, men det fick inte hindra mig. Tydligen så hindrade det en massa andra för jag var typ själv i spåren, mötte bara en enda människa och det var en tant som var ute med sin hund. Så klapp på axeln till mig som var duktig och trotsade vädret! Bu till er alla andra som lät vädret trotsa er ;)
 
Har lite träningsvärk i glutea och i hamstrings nu. Men det är bara gött, det är så det ska vara! Dock så känner jag att jag har en felställning i mitt högra ben. Ska kolla igenom lite gamla skolpapper och försöka lista ut vilken muskel det kan vara som spökar så, kanske får göra en liten behandling på mig själv i helgen eller övertala Tobbe eller Fio och hjälpa mig :)
 

Fitness 24 seven

Jag har nu bestämt att skaffa gymkort vid nästa löning. Åh, så taggad! :D Och jag kommer skaffa det på fitness 24 seven. Det finns en hel del lokaler på en hel del ställen runt stan som kortet gäller på och det är öppet jämt! Det gäller även på alla deras gym runt omkring i Sverige, där i blandat Örebro också. Perfa om man skulle vara där uppe en vecka eller två också! Jag kommer försöka att variera träningen så mycket som möjligt så att jag inte tröttnar. Våga mig på att testa olika gruppass också. Nu ska jag inte ge upp! Peppa mig!
 
 
Bildkälla

Väntar...

Sitter och väntar på bussen i ett sådant tråkigt väder. Blir så less på det. Vill ha vår och sol nu!!

Fick inget extrapass idag så jag ska bege mig in till stan nu för att kolla in det nya gymmet jag vill kolla på. Sedan möta upp Fio för lite cityhäng, därefter blir det hem till mig för lite Grey's tittande! Låter som en bra dag!


Sytt på gardiner

Nu på kvällen så åkte vi hem till Kusin C för lite kombinerad minijulafton med julklappsutdelning blandat med födelsedagskalas med tårta (som jag inte åt utav! Dock slank ett glas saft ner.....) så då passade jag på att låna hennes symaskin. Förra året så sydde vi ett par hissgardiner från grunden till våra superduper stora köksfönster. Dock blev de för långa så idag kapade vi av dom så nu i vår när det är dags för fönsterputs och byta av gardiner så ska de nog passa bra! (hoppas på det iaf, mätte inte direkt utan gick på känn vart vi skulle kapa av dom ;P)
 

7 januari 2013

Veckans första arbetpass avklarade jag till kl 12.00. Skönt med ledig eftermiddag för det var sååå tungt att komma upp imorse. Men nu brukar det bara gå lättare och lättare under resten av veckan.
 
Idag fick jag ta en runda i Ruddalen själv, Tobbe gick till gymmet. Och då tog jag det lite lugnare och gick och lyssnade på en massa musik. Jag och Tobbe är nog sist i världen att skaffa spotify premium, men åh så bra det är nu. Att kunna lyssna på mina spellistor när jag vill - i mobilen! Jag har gjort en jättebra spellista full med gamla rockabilly musik och rocklåtar som jag tycker om. Njuter till max och får verkligen hålla mig för att inte sjunga med för fulla muggar när jag är ute och går.
 

Bra låt!

Jag tycker verkligen om den här nya låten "Scream & Shout" med will.i.am och Britney Spears. Både låten och videon är riktigt bra och låten får mig på danshumör! :)
 
 

Lördagsnöje

Haha jag kan verkligen se att mina vänner kommer skratta åt mig när jag berättar här vad jag gjorde i princip hela dagen igår. Jag kan verkligen förstå att alla pekade på mig när vi fick frågan "Vem är mest pedant?" i pekleken.
Okej här kommer det:
Jag slängde ut Tobbe och storstädade hela lägenheten själv. Möblerade om lite i fönstren och plockade undan alla julsaker.
.............
......
..
Skrattat färdigt nu? ;)
Men alltså det var faktiskt riktigt behagligt. Jag hade egentid, lyssnade på en massa rockabillylåtar hela dagen och dansade runt. Jag höll mig ju aktiv hela dagen och det är ju bättre än att ligga i soffan hela dagen!
 
Men det var inte det enda vi gjorde igår. Efter att jag var färdig här hemma och Tobbe äntligen fick komma hem så åt vi lite mat och åkte sedan hem till svärisarna för att ge Lukas hans julklappar. Vi var där till ca 21.00 och därefter hälsade vi på hemma hos Erik och Julia en sväng. Där hade de dukat upp med en massa frestelser men vi tog inte en endaste bit!! *superstolt*
 

Morgonpromenad

Innan frukost så åkte vi upp till Sisjön för en morgonrunda! Det kändes lite jobbigt precis innan men nu, efter frukost och allt så känns det asbra :)


BE A STAR!

Bildkälla

Det blir en lugn fredagskväll

Blev lite kaos idag på jobbet, fick flänga fram och tillbaka till kontoret med bilen. Det är mycket nu när det är röda dagar och folk har semester osv. Tur då att det är fredag fastän det känns som onsdag! :)
 
Idag har jag känt mig låg och energilös. Men det beror nog på att jag äter mindre nu. Tar väl ett tag innan kroppen vänjer sig. Sockersuget är extremt nu också. Men jag ska klara det! Jag vet ju att det är som värst i början, sedan går det bättre och bättre. Vi bestämde att ikväll så ska vi bara ta det lugnt, vi har precis ätit och ska titta på film lite senare. Men morgondagen börjar vi med en PW!

Julklappen från min älskling ♥


Den oväntade lediga dagen

Efter min "sovmorgon" imorse så började jag dagen med de två sista avsnitt av Grey's Anatomy säsong sju. Jag fick säsong åtta i julklapp men jag behövde kolla det sista på säsong sju för att få koll på hur det slutade där. Ska nog börja på säsong åtta i helgen. Jag orkar inte vänta längre på att du ska komma hem till Gbg Fio! Hihi.
 
Därefter njöt jag av solen i en promenad till Frölunda Torg, där jag handlade en födelsedagspresent och sedan promenade hem igen. Tobbe kom hem från jobbet samtidigt som jag kom hem från Frölunda Torg, så vi åt lite lätt mellanmål här hemma innan vi gav oss ut på PW idag igen på en timme. Puh, det känns redan i ben och rumpa ska ni veta! Men det är på't igen imorgon :)
 

Inbrott..

..igen!
Fast den här gången "klarade" sig vårat förråd. Tobbe väckte mig inatt då han hörde hur tjuvarna bröt sig in. Vi har ju förråden precis under oss. Så vi ringde polisen och det kom tre bilar, varav en med hundpatrull. Så de stod på span och gick runt i källaren och i området. Men tyvärr så hann tjuvarna komma undan :/ Men hoppas på att de fångas snart så det blir slut på det här... Kommer ligga och lyssna efter ljud om nätterna nu ju.
 
Så inatt blev det ju inte mycket sömn alls då man inte riktigt fann ro till att somna om efter poliserna åkt vidare. Men lyckades väl somna någon halvtimme innan klockan ringde. Jag kan verkligen inte sova korta stunder, blir helt förstörd då. Så det var en pina att ta sig upp. Men när jag hade ätit min frukost så ringer jobbet och säger att min kund för dagen är sjuk. Och inget nytt pass fick jag heller så gick och la mig och vaknade för typ 40 minuter sen. Har typ ont i huvudet nu. Jobbigt med oregelbunden sömn. Men får hoppas på att det försvinner under dagen, fick ju (förhoppningsvis) en ledig dag nu ju!
 
Paparazzi mitt i natten

Nyårsafton

På nyårsafton var vi hemma hos oss, jag, Tobbe, Erik, Julia och även Martin var här en sväng. Men det var vi, paren, som åt en fin middag tillsammans. Hjortbiff, brunsås, potatisgratäng, vitlöksbröd och sallad stod på menyn. Det var riktigt gott! Det blev även en lite efterrätt gjord av chokladmousse toppat med blåbär och hallon. Vi blev riktigt mätta och belåtna. Kvällen rullade på och vi var kvar här hemma. Drack drinkar, spelade spel, lyssnade på musik och pratade. En lugn partykväll helt enkelt :)
 
Vid halv tolv tiden blev det en taxi in till Götaplatsen där det vankades nedräkning av 2012 och fyrverkerier. Jag stod där livrädd, som vanligt, för fyrverkerier som skjuts upp av fulla personer som tänder på i folksamlingar så det flyger fyrverkerier inte bara uppåt utan åt alla håll. Det är fint med fyverkerier tycker jag, men jag vill kunna titta på dom utomhus utan att vara rädd att få en på mig. Jaja, efter nyårspussen så bestämde sig pensionärsparet för att åka hem och sova ;) Men jag tyckte att vi hade en riktig mysig nyårsafton tillsammans iår :) Tack för det!
 

PW

Jag och Tobbe tog en PW förut när han kom hem. Det är bra att gå med Tobbe för han får verkligen upp mitt tempo. Hade jag gått själv så hade jag inte alls fått upp det tempot. Bra är det! Vi gick en runda på ca 5 km. Så dagens sammanlagda PW och promenad sträcka blev ca 7 km. Det är väl bra? Känns lite i vaderna nu men imorgon är det på't igen :)
 
PWtjej ute i spåren!

2 januari 2013

Samma gamla misstag som jag gör varje januari... Tur att jag dubbelkollade annars hade rubriken varit "2 januari 2012" Det tar ett tag innan man kommer in i det!
 
Har idag jobbat första arbetsdagen på detta år. Det gick faktiskt riktigt bra, tiden flöt på bra. Skönt! Hoppas på desamma imorgon. Då jobbar jag bara 3 timmar, om jag inte blir inringd på extra pass. Vi får se. Kom hem för ca 1½ timme sen och det första jag gjorde var en supergod smoothie med massa hallon och blåbär. Så gott! När Tobbe kommer hem sen så blir det en PW! Nu ska vi ta tag i fläsket ordentligt! :D
 
En väldigt enkel smoothie med hallon, blåbär och vaniljyoghurt som mixas ordentligt. Enkelt, smidigt och gott! Perfa!

ÖNH

Imorse var jag på ÖNH, Öron Näsa Hals, mottagninen på Frölunda specialistsjukhus. Fick smaka på den äckliga bedövningssprayen som doktorn inte var sparsam med. Uäk! Han tog en ordentlig koll i näsan och halsen. Jag fick reda på att jag tydligen har en lätt krokig nässkiljevägg. Där ser man! Men vi kom fram till att vi ska göra ett litet ingrepp i ena näsborren, och ta bort näsmusslorna på den sidan också. Ingen narkos utan det är bara lokalbedövning som gäller. GAH! Men har dryga månaden på att förbereda mig. Så jag har redan sagt till Tobbe att han ska få följa med och hålla handen :) Så vi får ser om detta hjälper nu, annars vet jag inte vad....

En liten notis

Till mamma och syster och alla andra som skriver lite kommentarer ibland.
Jag brukar svara på de i mina kommentarsfält, så kolla där så har ni nog fått svar på era frågor ;)
Så att ni vet att jag faktiskt läser de!

Tvåtusentretton

Första dagen på det nya året. Och den sista dagen på den långa härliga julledigheten. Imorgon blir det jobb igen, skönt ändå med lite mjukstart och bara jobba tre dagar innan det är dags för helg igen. Och den här första sista dagen kommer jag mestadels spendera hela dagen i tvättstugan. Bra att ha en kompis som bor i samma hus som oss så man kan ta jättelånga tvättpass ;)
 
Nytt år och det betyder nya löften för det kommande året.
Mina nyårslöften för detta år är att:
- Sluta vara en soffpotatis
- Fixa nytt jobb
 
Sen så är det massa annat som jag ser fram emot också, jag vill att det ska hända något stort, men vad vet jag inte ännu. Men ser ändå fram emot det ;)
 
Jag och min stiliga sambo igår <3



RSS 2.0