En sjuk lördag

Ligger nedbäddad i soffan och stickar vidare på min andra socka nu. Det är väl så resten av den här dagen kommer se ut. Så jag blir fullt frisk någon gång :) 




Sjuk och eländig...

Synd om mig.
Fast kanske mest synd om Tobbe som säger att han inte kan sova om nätterna nu när jag är förkyld. Låter tydligen som ett sågverk då. Men nu är det helg och jag ska bara kurera mig heeeela helgen med start NU!

The hunger games catching fire

Igår efter "jobbet" så åkte jag in till stan för att möta upp Kerstin för att gå på bio tillsammans (ett missförstånd var nära att jag missade alltihop!) Men tur att jag hann till biografen ändå för filmen var riktigt bra! Jag har alltid varit förtjust i sådana här fantasyfilmer, fejkvärldar och sånt. Första halvan av filmen var lite mindre bra, man satt mest bara och väntade på att det spännande skulle börja. Vilket det gjorde också! För jisses vad andra halvan av filmen var bra! Nu längtar jag efter den tredje filmen samt att få läsa boken också.
 
bildkälla

En solig eftermiddag i november



Förkyld eller bara trött?

Ligger nedbäddad i soffan och känner mig lite förkyld. Jag som var lite mallig och trodde att jag skulle klara hela VFU-perioden utan att bli förkyld. Fast i och för sig så kan huvudvärken bero på trötthet och det lilla halsontet på den plötsliga temperaturförändringen, för nu så blev det ruskigt kallt ute! Hoppas på de!! ;) Resten av den här dagen tänker jag i alla fall kurera mig, för säkerhets skull. 




Kände mig lite ensam på vagnen imorse...



Lååååång dag

Började sju imorse och slutade vid halv sex idag. Skulle egentligen ha gått hem vid fyra men de hade APT som jag gärna ville vara med på och se hur det går till Hujedamig vilken lång dag men det har faktiskt gått riktigt snabbt ändå! Satt och gäspade ett tag imorse men det hör till när man börjar så tidigt :p 
Sen så skulle jag egentligen ha börjat vid 10 imorgon men schemat mitt blev ändrat så börjar sju imorgon bitti också! Men då slutar jag halv två så då känns det skönt :) 



Familjen Addams på Lorensbergsteatern

Bildkälla
 
Den föreställningen var riktigt bra! Det var så himla länge sedan man var på teater. Man borde gå på det lite oftare för det är så mysigt :)
 
Teatersalongen var riktig mysig och ser verkligen ut som man föreställer sig en teatersalong. Vi satt på balkongen och hade bra syn över hela scenen. Stolarna var mjuka och sköna. Inge träsmak här inte. Dock så kunde man ha fått lite mer benutrymme men är man lång så är det något man får ta.
 
Själva föreställningen var jättebra! Bra handling. Ibland skrattade jag nästan så jag grät. I början av föreställningen hade jag svårt att höra vad de sa på scenen men man vande sig efter hand. Fast under vissa partier, mestadels vid sångerna var det svårt att höra. Men det beror väl på rummet och dess aukustik eller vad det heter :P Alla karaktärerna man kände igen från filmen fanns med och skådespelarna spelade de riktigt bra. Imponerades av Claes Malmberg om hur han kan minnas alla hans repliker! Blev också imponerad av Petra Nielsen som spelade Morticia. Hon var lik henne på pricken, med hennes rörelser och allt!
 
Sammanfattningsvis: Gå och se den. Ni ångrar er nog inte! :D 

Föräldrarna på besök

Mamma och pappa har varit här i helgen. MYS! 
De kom redan i fredagskväll, annars brukar de komma på lördagsmorgen då mamma brukade jobba sent på fredagarna. Men icke den här gången. Vi har haft det superkul! Full rulle som vanligt men så brukar det oftast vara, mycket som ska hinnnas med på en helg. Efter en shoppingtur på Frölunda Torg igår så blev det tre rätters middag hos Tobbes föräldrar vilket var jättegott och trevligt. Har sagt det förut men det är så skönt att våra föräldrar kommer så pass bra överens. Nästan så att jag och Tobbe känner oss utanför ibland haha ;) Vid sex tiden åkte vi in till stan och gick på Familjen Addams teaterföreställning på Lorensbergsteatern (Recension kommer) och efter det gick vi till en pub inne i stan innan vi åkte hem. Idag tog vi det lugnt hemma på förmiddagen innan vi tog bilen ner till Kungsbacka för kalas för lille O. Mamma och pappa åkte direkt därifrån hem till Örebro sen. Vi har fixat och trixat lite här hemma och resten av kvällen blir slappt, laddar upp för ännu en vecka på praktiken!
 
 

VG på tentan!!!!!



Nu är julen här!

Orkade inte vänta längre så idag plockade jag fram julen! Tomtarna är uppe i lådorna och har fått sina platser lite här och var i lägenheten. Adventsljusstakarna är uppe i fönstren också - är först på gatan. Spännande att se om någon annan också tar upp nu, alla väntar väl på att någon annan är först ;) dock så är jag riktigt sur för en ljusstake funkade inte och den andra fungerade finfint. Så jag ville testa om det var lamporna som var trasiga eller något annat så tog lamporna från den som funkade. Det funkade fortfarande inte men när jag skulle sätta tillbaka de i den ljusstaken som funkade innan så funkade inte den heller....!?!?! ORKA!
Men nu är det jul här i vårt hus (lägenhet) så nu ska man vara glad :)

Ljusstaken som funkade men som inte funkar längre....

Min första amigurumi

 
Jag följde mönstret till den lilla rosa grisen slaviskt. Repade upp om det blev fel men ändå så blev reslutatet inte direkt likt...?
 
 
Hur jag än höll på med stoppningen så blev huvudet inte runt. Men den duger väl för att vara den första?
Jaja antar väl att övning ger färdighet.

Den första snön kom till Gbg idag

Jag kan inte fatta att det snart gå tre hela veckor på praktiken! Det kändes som att det var igår som jag började. Fast egentligen så är det inte så konstigt för dagarna bara susar iväg. En heldag på praktiken känns mycket kortare än vad en föreläsning på 2 timmar känns... Men nu är det bara ca 1½ vecka kvar av praktiken. Känns lite trist faktiskt att inte få gå dit något mer förrän till nästa höst igen :( Kommer sakna alla underbara barn ju! 
 
Idag så föll den första snön i Göteborg. Om så bara det var ett par flingor som smälte direkt när de landade. Vi har spenderat hela dagen ute i skogen. Burr burr! Trots att jag var riktigt påklädd med thermoleggings, tjocka tröjor, fleecetröja, sockor, vinterskor, thermobyxor, vinterjacka och Tobbes vintermössa som jag lånade med mig så lyckades jag frysa ändå! Gah! Fast efter lite gymnastik tillsammans med barnen så blev man lite varm igen.
 
Resten av eftermiddag blir det att skriva på inlämningsuppgiften som ska in idag. Blä.
 
 
 

2013.11.20 - Onsdag

Åh vilket trist väder det är idag. Kallt och ruggigt, fy! Frös nästan tårna av mig under den korta stund jag var ute och detta trots tjocka varma strumpor och vinterskor (som ej var för tajta). Ser inte direkt fram emot morgondagen då det ska bli lika kallt plus lite regn på det och vi ska vara ute i skogen hela dagen. Blir till att klä mig extra varmt!
 
Råkade somna i soffan en halvtimme när jag kom hem också... tuuuuusan! Hoppas på att kunna somna ikväll då, tur att jag har sovmorgon imogon. Inatt så sov jag kanske fem timmar och sen upp supertidigt för jag skulle vara med på öppning idag.
 
Ååååh. Vill bara lägga mig och sticka mina sockor eller virka mina amigurumis i soffan men nej måste skriva på en inlämningsuppgift.
 
Ja. Idag är en riktigt klagodag.
 
 

Ted Gärdestad

Min musiksmak är väldigt bred! Jag kan lyssna på allt. Men oftast så har jag mina perioder. Just nu så är det mestadels julmusik jag lyssnar på dag ut och dag. Men jag har även börjat med att lyssna på Ted Gärdestads låtar om och om igen. Speciellt under bussfärden på morgonen på väg till praktiken så lyssnar jag på hans låtar. Har fått lite mani på det. Tycker hans flesta låtar har en bra melodi som gör att man vaknar till ordentligt på morgonen. Lyssnar väl mest på hans kändaste låtar och då speciellt hans låtar Sol, vind och vatten och Himlen är oskyldigt blå är de som går runt mest. 
 
Bildkälla
 

10 timmar

Nästan tio timmar senare är man på väg hem från praktiken! Blev en lång dag men de hade kvällsplanering så ville gärna vara med och se hur det funkar och gärna hämta med lite tips inför framtiden. Men är lite trött nu, så det ska bli skönt att få komma hem till ens varma lägenhet igen. Regn och ruskigt väder här ute i busshållplatsen... Blä! Nästan så man önskar sig lite snö nu faktiskt. 

Virka amigurumis

Jag är färdig med en socka nu! Den blev riktigt bra och passade min fot perfekt! Vissa små skavanker blev det men det har man lärt sig nu och gör inte om när det är dags att sticka socka nummer två!

Fast nu har jag börjat med att lära mig virka sådana här små söta amigurumis. Så nu ska jag lära mig virka efter mönster också ;) gjorde tre varv sen glömde jag helt bort vart jag var, hur många maskor jag har på varvet m.m men det är svårt att veta vart varvet börjar... Jaja dags att börja om från början bara! Än så länge är tålamodet okej. 




På korvfest

Grannen/kompisen till oss som bor några portar från oss fyller 25 år idag. Så vi var bjudna på fest där ikväll :) Jag trodde att det skulle komma lite fler tjejer då alla killarna som skulle komma har flickvänner men det slutade med att jag var själv bland alla killar. Men det är okej, ganska van vid att umgås med bara killar. Hade riktigt trevligt ändå. Fast jag gick hem för ett par minuter sen och lät grabbarna få parta själva. Tanta jajamen. 




Lördag

Jag sov som en stock inatt - i över 10 timmar! Var tydligen lite trött. Men det känns ju skönt nu att ha fått vila ut sig lite. När vi väl vaknade till liv och efter frukost osv gjorde vi oss iordning för att gå till Frölunda Torg. Blä vad mycket folk det redan är ute och julshoppar nu. Superlånga köer överallt. Måste bli färdig med alla julklappar inom en vecka, för värre kommer det väl att bli. Vill helst slippa gå till något köpcentrum under hela december sen. Då vill jag bara njuta av julen! Förresten, imorgon åker ljusslingan upp på balkongen och julsakerna packas upp ;)
 
 
 

Bitstrips - för kul!





Smygstartar med helgkänslorna

Skickade precis in veckans jobbiga inlämningsuppgift och det kändes så GÖTT! Och imorgon slutar jag praktikten redan klockan 12 så det känns verkligen som jag har lite helg redan nu. Och det är ännu GÖTTIGARE! Alltså, praktiken är jättekul men allt är helt nytt, man observerar allt och det är mycket att tänka på och ta in så huvudet känns som mos efter en vecka så då är det skönt med en ledig helg.
Den här dagen sprang iväg förresten! Vi var ute i skogen nästintill hela dagen också så har verkligen fått en massa frisk luft så hoppas på att sova som en stock inatt :)
 
 

Det börjar likna något nu!



En vanlig skoldag

Idag bidde det ingen praktik. Idag var vi istället schemalagda i skolan för att ha seminarium. För att berätta om hur det har gått den första veckan och byta erfarenheter med varandra. Först så tänkte jag att fyra timmar till att bara diskutera vad man gjort var lite väl mycket, men det visade sig att det behövdes. Vi babblade på bra :) Efter dagens seminarium var över så mötte jag upp Kerstin. Vi är vana att ses varje skoldag så vi hade MASSA att prata igenom tydligen. Både saker relaterade till skolan men även lite privat skvaller också. Mackan vi åt på subway tog över 1½ timme att äta upp. Därefter en svängom inne på Nordstan innan vi delade upp oss igen. Får vi se om vi får till en till träff innan VFUn är slut. Hoppas!
 
 

Irriterande!

I-landsproblem!

Vi brukar vanligtvis tvätta i tvättstuga sju. Men den var bokad och det var lite akut så vi bokade en tid i tvättstuga sex. Vilket jag ångrar, för då kom jag och tänka på varför jag inte längre tvättar i den tvättstugan längre. Det rinner vatten från torktumlaren på hela golvet. Tornrummet känns som att man är i en tropisk djungel. Kläderna blir inte torra! Men vi hade tur, vår kompis i en trappuppgång hade bokat tvättstugan bredvid så jag lyckades få hänga in kite saker i hans torkrum, resten fick vi ta med upp och hänga i lägenheten.

Stickar sockor

Jag har aldrig tidigare stickat efter mönster. Har inte haft tålamod för det egentligen. Men på sistonde ser man en massa fina saker som folk lägger upp på facebook... Jag vill också kunna!!
Så nu så ger jag mig på det här med att lära mig sticka efter mönster. Så man kan göra lite mer avancerade och finare saker än halsdukar. Jag har börjat med projekt "sockor". Än så länge har det gått bra, men det kluriga blir när man kommer till hälen... Men jag ska försöka bita ihop och hålla mitt tålamod under kontroll. Blir det fel så är det bara att göra om igen.
 
 

Idag kom vintern!

Kaaaaaaaaallt!!




En dag med Grey's

Idag har jag legat i soffan hela dagen. Med magont :( Det började igår kväll när jag skulle sova men det börjar väl ge med sig nu. En massa svartvinbärsjucie hela dagen och fiskbullar som middag gjorde nog susen. Jobbigt att få ont i magen var och varannan dag men får väl lära mig att leva med det. Det har ju varit en tuff vecka med stress och en massa nya intryck. Och eftersom min mage knappt tål det minsta lilla stess gör att jag behöver ha en dag ibland att bara vila och inte göra något alls. Tur då att man har Grey's Anatomy att titta på, en serie jag aldrig tröttnat på. Inne på säsong sju nu, igen. Vet inte hur många gånger jag har sett alla avsnitt egentligen? Jaja toppenbra är den i alla fall och kommer bli riktigt ledsen när de väljer att lägga ner den. Fast inser väl ändå att den inte kan gå i all evighet heller...
 
Bildkälla

Världens mest irriterande grej?



Aldrig ledig som student

För mig känns det som att det är torsdag, då praktiken inte började ordentligt förrän i tisdags. Hur gött var det inte då när man insåg att man får soooovmorgon imorgon! :D Så som de på universitetet sa, att det jobbigaste för eleverna är att man inte är van vid att ha så mycket bestämda tider. Och ja, det känns! Men det har även gått riktigt bra :)
 
Dock så skulle man kunna ha haft en bättre fredagskväll just nu. Sitter med en inlämningsuppgift som ska in innan midnatt. ZzzzzZ... Men därefter så tar jag HELG! Innan det så var vi hemma hos svärisarna som bjöd på middag och efterrätt. Det var gott och trevligt :D
 
Nähe, dags att återgå till inlämningsuppgiften och julmusiken ^^

F Ä R D I G

 
Äntligen blev den virkade filten klar. Dock så blev jag inte så där jätte nöjd. Bara nöjd. Skulle hellre ha velat gjort en filt i enbart den gråa färgen. Men då den gråa garnfärgen knappt fanns att få tag på någonstans så fick jag kompromissa. Detta är mitt första färdiga resultat när det kommer till virkning. Misstag har gjorts och som jag lärt mig av, som man kan tänka på till framtida projekt. Denna sparas nog undan till vår lilla hundbebis i framtiden

Andra dagen på praktiken

Trött och sliten efter andra dagen på praktiken. Men kul är det! :) alla barn är så härliga och de verkar redan nu fått förtroende för mig och kommer fram till mig om det är något de vill, så det känns ju riktigt bra! Känns verkligen som det här är ett arbete som skulle passa mig bra sen när jag är färdig med utbildningen :) (tur de ju! :p) 

I väntan på bussen hem

Godisklubban gav mig en blå tunga 


2013.11.04 - Måndag

Efter min kunde-inte-somna-förbannade-energidryck händelse i fredagsnatt så har hela min helg varit konstig. Haft en sådan himla huvudvärk, dels på sömnbrist, dels på tentastress och vfustress. Men bara att bita ihop :) snart så är det ju "jullov"! :D

Idag var det kursstart för den tredje kurs! Imorgon börjar praktiken på riktigt men jag var där idag, för att kolla in lokalerna, presentera mig för lärarna och barnen. Verkar vara ett härligt gäng och trots huvudvärken idag med så är jag så taggad!!




Zzzzzz....

Så trött!!
Lyckades somna till slut men då var nog klockan närmare fyra skulle jag tro. Sen vakna jag strax efter åtta imorse... zzZz... Det blir en lugn och tidig kväll för min del idag! Tobbe ska ut med jobbet så jag ska köpa mat och sedan ha greys marathon tills jag är för trött för att hålla mig vaken, och skulle klockan vara åtta då så tänker jag strunta i det och gå och lägga mig ändå! 




Sömnlös i Göteborg

Jaha... Här sitter jag mitt i natten. Kan.inte.sova.
Jag har druckit två energidrycker idag, den sista vid 19.00 tiden. Men det verkar som att den lilla rackaren sitter i än, vilket jag ej trodde den skulle göra. Så efter ett par timmars försök till att somna till Tobbes snusningar så gav jag upp. Kan jag inte sova kan jag lika gärna göra klart tentan. Så nu är jag helt klar. Vill dock inte skicka in den förrän jag kollat igenom den när jag är lite mer utvilad av sömn, och inte när jag är speedad på energidrycker. Den ska inte vara inne förrän 14.00 imorgon så innan dess hoppas jag på att få ha sovit ett par timmar. Ska väl ge det där med att sova en chans till snart. Annars blir det grey's marathon. Men borde kunna sova snart tycker jag, har varit vaken i över 20 timmar nu.
 
Boven i dramat!
 
 
Bildkälla

14 timmar senare...

... och snart färdig med hemtentans tre frågor! Tack och lov för dagens alla sockerkickar, annars hade jag nog brytit upp för länge sen och bara slängt ihop något. Nu är det bara referenslistan som ska fixas till och sedan ska man studera texterna igen, kanske lägga till något och kanske ta bort något. Men det tar jag imorgon, med nya pigga ögon. Herregud, känner mig som en ostbåge nu. Ryggen tar stryk av att sitta ner hela dagen. Men känner mig faktiskt riktigt nöjd. Jag tycker att jag fått till svaren bra, hoppas på att examinatorn tycker det med. Har inte lust att få omtenta på den här kursen. Vill bara lägga den bakom mig nu!

Tagga hemtenta!





RSS 2.0