Snö


Det snöade ganska mycket igårkväll vilket resulterade i denna syn när jag drog upp rullgardinen imorse. Nä, nu får det räcka med snö och kyla. Nu vill jag ha lite vår och värme! 

Matte & Husse

Om ca 2,5 vecka så kommer jag och Tobbe och bli Matte och Husse till en liten söt hundtjej på ca 1 år som vi har adopterat. Jag längtar så och vill bara ha den 13 februari NU! Vi är 98 % säker på hennes namn, och det kommer nog att bli Stella. Vi bestämmer det nog när vi väl får se henne i verkligheten och ser om hon ser ut som en Stella. Men just nu via bilderna så heter hon Stella :)
Vi har börjat lite smått med att inhandla lite saker och än så länge är hennes täcke (så att hon inte fryser när vi går ut och går), ett par filtar och hennes matskålar inhandlade och står på sin plats och bara väntar på henne. Imorgon ska vi ta en lite tur till djuraffären och titta på bl.a. en bädd och en hundbur.
Detta ska bli så kul, detta är något som vi längtat efter så länge och nu kan vi räkna ner dagarna tills vi har vår alldeles egna lilla vovve!
 
Vår lilla tjej ♥
Bildkälla

14 dagar senare med nya vanor!

Stället jag hänger mycket på nu.
 
Jag har märkt att det tar typ 14 dagar att vänja sig när man lägger om ens vanor. Först nu börjar sötsuget verkligen ge sig och jag är inte längre sugen på en kvällsmacka. Jag äter ingenting efter 19.30 på kvällarna längre och det funkar bra. Jag somnar lättare och bättre på grund av det (fast i fredagsnatt låg jag vaken till fyra av någon anledning...) Så skönt att detta äntligen börjar kännas naturligt och inte bara jobbigt :)
 
Planen har ju varit att dra ner på mjölkprodukterna och gluten också. Det funkar med bra, blir väldigt sugen på någon pastaröra ibland men får helt enkelt börja leta efter andra alternativ. Magen känns inte alls lika uppblåst som tidigare så tror att mjölken och pastan spelade stor roll i det hela då. När man märker att man mår bättre så är det lättare att undvika. Måste rekommendera soyghurt istället för vanlig youghurt eller fil. Det är så himla gott, specellt deras jordgubbssmak eller blåbär, mumsmums!
 
Hittills har jag tränat 4 gånger i veckan också, men den takten kommer jag nog inte orka med att hålla i hela tiden. Men skönt är det, dock väldigt mycket folk på gymmet nu plus att det är så snöigt och kallt ute så alla går ju dit. Tycker bättre om att det är lite folk, hatar att vänta på maskinerna. Konditionsträningen ska jag komma igång med ordentligt när det går att jogga ute. Har noll balans på rullbanden på gymmet så kan bara ta promenader på den då jag måste hålla i mig. Men ska klara detta långsamt, känns lättare att hålla kvar i rutinerna då. Men resultatet på 2 veckor har blivit minus 2,5 kilo. Stolt ändå må jag säga! Ska bli så spännade när det börjar syns på kroppen också, längtar!

F Y R A Å R ♥


Snö, tenta och magkatarr - en salig blandning text

 
- Så kom det även lite snö till oss här i Göteborg! Fast sedan bilden togs så har det mesta redan smält bort. Men det lilla som finns kvar ljusare upp den mörka och trista årstid rejält ändå. Så jag har bestämt mig att lite snö är okej att det ligger kvar! Bara det inte blir besvärligt att köra bil eller att spårvagnstrafiken blir kaos ;)
 
- Vi är "lediga" idag. Jag ska skriva på min tenta. Men finner inte direkt motivation för det. Den ska in på fredag kl.17 och vi har hela fredagen på oss också och jag ligger redan redan väldigt bra till, har hela upplägget och informationen som ska vara med klar. Det är bara finslipningen och ordbajsningen kvar ;) Så jag kommer säkerligen att skjuta upp allt till sista stund ;)
 
- Igår hade jag tid hos läkaren. Det misstänktes att det var magkatarr men det tog även en massa blodprover på mig för att kolla så att det inte är något annat som spökar. Och under tiden det är på labb och tills mitt återbesök om två veckor så ska jag äta medicin mot magkatarr för att se om det hjälper. Får se hur det hela slutar...

-7

Och så kom kylan till Göteborg också. Burr burr! Antar att ni hemma i Örebro har det ännu kallare men här blåser det som sjutton ibland så det känns som att det är mycket kallare än vad det är. Men ännu ingen snö här, vet inte om jag vill ha det heller? Jaja, kommer det så kommer det.
 
Jag var bara i skolan en snabbis idag för en träff med min projektgrupp. Vi har egentligen seminarium idag (obs, inte obligatoriskt!) under eftermiddagen och vi skulle bara kolla på en film och trailern tilltalade mig ingenting så jag orkade inte stanna kvar. Ja mamma, jag skolkar ;P Men jag var verkligen inte på topp för att sitta och titta på en film... Men jag ska inte sitta och lata mig för det. Jag ska skriva på tentan som ska in på fredag nu under eftermiddagen istället.
 
 

Promenix

Det blev en söndagspromenad i det soliga vädret. Äntligen lite sol! Men det var ändå så himla kallt. Låren var som isklumpar när jag kom hem igen. Men det var gött med en promenad i alla fall :)


Ger mig själv en klapp på axeln

En i min projektgrupp kom med 4 kanelbullar och 4 wienerbröd idag, så vi skulle få en var. Alla vi har varit så segstartade och allmänt nere så hon tyckte vi behövde piggas upp. Så gulligt! Men! Jag "får" ju inte äta sådant. Men ååååh vad gott det luktade och vad sugen jag blev. Men jag tog ingen! Så himla stolt över mig själv, gamla jag hade kastat mig över påsen ;) Men gick och tränade efteråt så nu är veckans tre träningspass avklarade! Kan hända att jag beger mig ut i spåret i helgen också - bra start på den här nya livsstilen! 

De läskande bullarna och wienerbröden som stirrade på mig...

1000bitars.

Jag hade hellre velat pussla ett pussel nu än sitta här med ett skolarbete. Jag och mamma pusslade hela lovet i princip. Vi gjorde klart ett helt 1000bitars pussel, som nästintill bestod utav 500 blå bitar, 250 vita och 250 grönmönstrade. Vi blev helt maniska där ett tag men riktigt lyckliga när vi äntligen blev klara! Lite vemodigt att ha isär det då när man äntligen fått ihop det. Men vi började med ett annat pussel som vi trodde skulle vara lättare men oj vad fel vi hade. Halva pusslet gick okej då det var olika färger men när man hade 500 bitar kvar i en massa grönaktiga skuggnyanser, så de kan passa vart som helst, så blev det mest irriterande. Det hann vi inte färdigt med, får fortsätta med det nästa gång vi kommer upp.
 
 

Squat challenge

Onsdag och dag tre den här veckan, två gympass avklarade redan och jag känner redan hur träningsvärken smyger på. Så himla skön känsla :) Fast jag har tränat alla tre dagar kan man säga, för jag började med 30 dagars squat challenge i måndags också. I början trodde jag att jag gjorde fel, kändes mest bara i framsida lår. Men idag fick jag nog till övningen så som man ska göra. Viktigt att göra övningarna rätt märker man... Men det ska bli spännade att se om detta faktiskt ger något resultat. Imorgon är det dag 4 och då blir det vilodag. Men på fredag är det på't igen. Sockersuget har inte varit så farligt idag heller faktiskt. Jag har även bestämt att inte äta något efter 19.30 på kvällarna heller, annars brukar alltid någon kvällsmacka slinka ner. Det var jobbigt i måndags och igår men redan idag känns det lite lättare!
 
 
bildkälla

2014.01.07 - Tisdag

Det har bara gått en dag och mitt godissug är inte och leka med! SÅ SUGEN PÅ SOCKER! Så mitt humör är inte det bästa, fick världens utbrott för att mitt batteri till min fem månaders dator är helt knäppt? Laddar inte trots det är anslutet... Sen så har internet blivit så sjukt seg!? Palla.... Jaha vår vän som är något utav en dataexpert får komma och titta på den någon dag. Den funkar ju men det är lite irriterande bara.

Första skoldagen idag gick bra. Seminariet var väl inte det roligaste men det var kul att träffa alla klasskompisar och prata av sig. Imorgon börjar jag inte förrän elva så det blir skönt med sovmorgon. Det var inte kul när klockan ringde imorse....




Löften för år 2014

Nytt år innebär nya löften igen! Men denna gång så ska det gå igen!
Jag ska må bra både fysiskt och psykiskt. Det är mitt löfte att sträva till för iår och det innebär att jag ska försöka med att:
- Äta bättre, mer grönsaker och mer hemmalagat. Inga mer hel eller halvfabrikat. Jag ska även försöka att sluta så gott det går med mjölkprodukter och glutenprodukter. Hoppas att det är i det som mina magproblem den senaste tiden beror på. Jag får exprimentera lite och se vad magen mår bra av.
- Sen så spelar även träningen stor roll i att må bra, ska försöka komma iväg til gymmet eller till spåret 3 gånger i veckan, men blir det bara 2 gånger så är det också okej. Men inget dålig väder ska få hindra mig.
- Skratta. Superviktigt.
- Stressa mindre. Också superviktigt. Nästan viktigast för mig.

Dags för skolstart igen

Imorgon kör skolan igång igen. Kul tycker jag, vill bara bli färdig med utbildningen nu! Den startar med en riktig mjukstart minsann. Ett seminarium (som inte är obligatorisk heller!) mellan 10-12 imorgon och sedan inget mer schemalagt resten av veckan. Gött! Behövs en mjukstart tycker jag ;) Fast vi ha träffas i projektgruppen nästan var dag, och skriva på arbetet inför nästa veckas redovisning. Men då får vi ju bestämma våra egna tider. Sitter nu och försöker hitta litteratur till nästa kurs, hoppas på att finna de begagnat, tycke de var alldeles för dyra att köpa nya! När kan man egentligen börja sälja sina tidigare böcker? Man vet ju aldrig om de kommer i nästkommande kurser? Och man vill ju inte hålla på de för länge så att det hinner komma nya upplagor...
 
Man fick vila upp sig ordentligt hemma hos mamma & pappa under julen så nu är man redo för skolbänken igen!

God fortsättning!

Oj, det var ett tag sen man var här inne... Men har haft jullov hemma i Örebro sen den 25e och har suttit vid en dator två gånger under den tiden och knappt haft någon täckning på telefonen den resterande tiden. Men idag så blev det hemgång till Göteborg igen, fast morgondagen är ledig den med. Sedan kör vi på igen.
Vi har haft det riktigt bra hemma, som alltid. Direkt när vi kom upp till Örebro så blev det dags för julfirande nummer 3 hela dagen, då tillsammans med min familj. Mys! Alla de andra dagarna har jag fyllt med mycket mys, skratt, bus, shopping i örebro, myskväll med vännerna, dagstripp till Västerås, god mat, biobesök, nyårsfirande, besök hos kusinerna, pusslat, tittat på tv, busat med Bozz och sovit alldeles för mycket. Ett helt okej jullov får jag säga!
 
Fick ett stativ till kameran i jullklapp, vilket har använts mycket!
(bilderna är suddiga för att jag inte orkade att förminska de först...)



RSS 2.0