Happy halloween!

Insåg för typ fem minuter sen att det är sista oktober idag, och därmed halloween. Har ju hängt med och sett alla uppdateringar på facebook om olika halloweenoutfits osv. men inte reflekterat över att det infaller just idag. Jaja, har man haft annat att tänka på så blir det ofta så. Själv så sitter jag här hemma och tar det lugnt bara. Laddar inför morgondagens hemtenta! Gah, är riktigt nervös! Men det ska nog gå bra... annars är det bara att göra om och göra rätt.
 
Bildkälla

Ett besök hos frissan

Äntligen!
Hade klipptid idag. Sista gången var i maj, så det var verkligen på tiden. Ett par cm åkte av och så blev det ganska mycket uppklippt. Insåg också att jag nu har världens utväxt också, men jag försöker stå ut. Inte så långt kvar tills min riktiga hårväxt är ute! 




Snart dags för hemtenta nr 2


Här är det hårdplugg inför hemtentan som gäller! Hemtentan lämnas ut på fredag morgon och man måste ha lite koll på vart man kan leta reda på saker och ting i litteraturen innan - annars är jag rädd att hemtentan blir ett stort fiasko för att man inte kan sin litteratur! 

Skönt är det i alla fall att alla seminarier för kursen är färdiga nu. Dagens seminarium gick riktigt bra också, blev godkänd :) Bara hemtentan kvar att genomföra så är den andra kursen på utbildningen gjord. Så fort det har gått! Och inte kan man kalla sig för nolla längre heller :p 

Redo för en ny skoldag

Det kändes som igår man satt på introduktionen för den här kursen och tänkte "herregud vad mycket, hur ska man hinna med?" Men nu sitter jag här och ska strax röra mig iväg mot kursens sista seminarium! Efter det här så är det bara hemtentan kvar! Kursen har gått bra, trots att den varit tråkig och ganska luddig imellan åt. Kursen efter är VFU! som ska bli så kul, spännande att få komma ut i verksamheten och se hur det går till i verkligheten.




Stormvarning!

Klass 3 stormvarning här i Göteborg ikväll då.... Vi kommer hålla oss inne ikväll! Skulle egentligen åkt och storhandla ikväll men nä, tar det imorgon. Vågar inte gå ut och vara rädd för att ett träd ska blåsa ner eller något sådant. De uppmanar ju allmänheten att hålla sig inomhus också. Och hoppas på att det här ovädret inte gör för mycket kaos i kollektivtrafiken imorgon då jag har obligatoriskt seminarium på morgonen. I värsta fall så får jag väl cykla (dock ej i stormväder!) Hoppas på att vi får ha strömmen kvar också.
 
Bildkälla

Örebro, fredag - söndag

Den här helgen hemma i Örebro har gått i ett. Vi kom upp rätt så sent i fredags, mycket trafik och så stannade vi för att äta längs vägen upp. Så när man kom hem till mamma och pappa så blev det bara lite slappo innan vi gick för att la oss. Sen på lördagen, mitt på dagen, styrde vi bilen till Mullhyttan där dagens första kalas väntades. Där var hela familjen samlad så det var kul att träffa alla :) På lördagskvällen blev jag avsläppt inne i Örebro, hemma hos Malin. Det vankades "kalas" för Jenny för som fyllde 25 år igår. Men när resten av gänget hade siktet på krogen så åkte jag hem istället. Och igår innan vi åkte hem till Göteborg igen så hann jag och mamma med en sväng på stan. TOPPENHELG! För jag hann ju med att träffa alla mina goa människor. Nu är jag laddad med massa energi för den här veckan! 
 
Me and ma brudz

Åkabilåkabilåkabil..



Lite allmänt tjöt...

Innan gymmet igår så åt jag, Kerstin och Johanna på en Kinarestaurang inne på nordstan som inte höll måttet enligt mitt tycke tyvärr :/ Men vi tre hade det kul i alla fall ändå och tittade på militärer under hela lunchen ;p Därefter blev det en svängom inne i en del affärer innan det blev en tur till gymmet för min del. Och idag har jag världens träningsvärk i framsida lår, en pina att gå i trappor! Måste bättra min stretching! 



Hmm...?


Såg den här stora godis skålen vid receptionen på gymmet idag. Kändes lite... fel? Allt godis var ju rosa så kanske har med att vi uppmärksammar bröstcancer den här månaden. Men ändå. Jag var i alla fall duktig och tog inge godis, tog bara en bild ;) 

Dagens citat

 

woop woop!

Ytterligare ett godkännande! Idag fick vi reda på resultaten på inlämningsuppgiften som jag skickade in för ett par veckor sen. Så skönt att den blev godkänd! Dock så väntas en till inlämningsuppgift vara färdig tills imorgon och den känns mycket svårare. Det känns som att alla har uppfattat den olika och alla seminarieledare säger olika saker om vad det är man ska skriva om. Men men.... Jag kör på så som jag uppfattat det i kursguiden, annars - gör om, gör rätt.
 
 

2013.10.22 - Tisdag

Efter en riktigt tråkig föreläsning på morgonen så gjorde jag lite ärenden på stan (i ösregnet...) därefter träffade jag Sofia. Äntligen! Det var så länge sedan, då våra scheman krockat helt. Men idag så passade det! Dock så skulle vi inte hinna ses så länge då jag har en inlämninsuppgift som ska in imorgon, men vi sa att det inte får gå så lång tid imellan tills nästa gång! Efter en liten snabb lunchintag på favoritstället Le Pain Frances(?) på Vallgatan så gick vi en liten promenix i centrum och efter ytterligare ett ärenden så beslutade vi oss för att gå in i kyrkan vid Gustav Adolfs Torg, den tyska kyrkan. Den var maffig! Dock så råkade jag svära i kyrkan... två gånger...
- Jävla vad dörren vad tung. Åh nej nu svor jag! Fan också! Åh nej nu gjorde jag det igen.
Jag gav Sofia ett gott skratt :P
 
 

Bästa pluggmusiken: The Boss

Bildkälla

Deckarböcker, hiss eller diss?

Jag har aldrig varit så värst förtjust i deckarböcker. Men jag fick ju två utav mamma för ett tag sen när hon rensade ut sin bokhylla, så tänkte jag ge de två en chans i alla fall. Så nu under sensommaren och hösten har jag läst dessa två av Anne Holt, en norsk författare. Ja, vad ska jag säga? Blev inte direkt frälst utan tyckte mest att de var helt okej. De hamnar inte på min topplista. Den ena var bättre än den andra dock och om jag skulle rekommendera någon så blir det boken Det som tillhör mig. Nä, så jag håller mig nog fortfarande till mina chiclits, biorgrafiböcker och etc.
 
 

Finally!

Idag kom äntligen beskedet, efter flera veckors pappersarbete fram och tillbaka. Jag får CSN! Behöver man kanske inte känna sig som en riktig fattig människa nu då, bara som en fattig student ^^
 
 
Bildkälla

Utanför vårt köksfönster:

 

Det kommer bara bli värre..

 
Och så kom den. Den riktiga tråkiga hösten. Nästintill alla löv har fallit ner, det regnar och bara ett fåtal plusgrader ute. Burr burr. Stannar nog inne resten utav den här söndagen uppkrupen i soffan klädd i min onepiece.

Taco & filmkväll

Vi gick över till Erik och Julia tidigare ikväll för att äta tacos och titta på film tillsammans. Tacosen var god (är det någonsin inte de?) och filmen vi såg var helt okej. Safe house hette den. Men vi är redan hemma då de skulle upp tidigt imorgon, men vi är nog uppe ett tag till skulle jag tro :) 




Börjar komma en bit påväg nu



Vaknat på fel sida..

Jag kände redan imorse när jag vaknade "nej detta blir en dålig dag" Men hoppade upp ändå. Gjorde mig iordning och stack iväg för första föreläsningen utav två dag. Och den första föreläsningen gav mig ingenting kan jag säga. Annars brukar man känna att man delvis hänger med i alla fall. Antecknade en hel del ändå och hoppas på att det släpper senare under kursens gång. Dock så var det en timmes lunch innan nästa föreläsning satte igång och jag var så trött och grinig att jag åkte hem. Så nu testar jag på det här med att kolla på en streamad liveföreläsning. Asbra för sådana här dagar när man inget annat vill än ligga i soffan typ. Tummen upp på det! Det är paus just nu och snart drar det igång igen under 45 minuter, därefter tar jag helg!
 
 

Mormorsrutor på G (igen...)

Idag blev en sådan dag då jag fick akut virkbehov!! Jag bara kände att jag var tvungen att fixa färdigt mitt lilla projekt som jag började med för ett par månader sen som sedan dess har legat på hyllan. Så ikväll virkar jag på :



Äntligen!

Det har varit ett par pirriga dagar. Man har hört rykten om andra som fått reda på sina resultat på hemtentan, så man har loggat in x antal gånger per dag för att kolla om ens egna resultat kommit upp. Idag så stod det där! GODKÄND! *puh* Nu så känns det så himla skönt! Kan man slappna av lite då man vet att man klarat den första kursen!
 

Lycklig lottad!

 

Frisk eller sjuk, inget mittimellan!

Jag har ju haft en konstig huvudvärkskänsla och känt mig allmänt seg i kroppen den senaste veckan. Men det har inte blivit mer än så, så idag bestämde jag mig för att besöka gymmet. Men att jag skulle ta det extra lugnt. Så jag bestämde mig för att cykla bara. Jag cyklade i 25 minuter i lugnt tempo och jag blev helt dygnsvett? Tecken på någon bacill i kroppen? Vill bara att det ska bryta ut så att jag kan bli frisk sen. Vill absolut inte komma till VFUn förkyld. Vill vara så pigg och kry som det går då!
 
 

Bieber fever?

Hade inte så värst mycket för mig nu ikväll så jag har precis tittat på Justin Biebers film..... Haha!
Men alltså måste den ungen vara så förbannat duktig på det han gör? Talang har han ju, det kan ju ingen säga något om. En helt okej film om man har det lite tråkigt och om man tycker om hans låtar.
 
 Bildkälla

webbföreläsning...

 
Att titta på en webbföreläsning på ens dator hemma är så mycket segare än att vara med på föreläsningen....

2013.10.15 - Tisdag

Dagens föreläsning i skolan var riktigt givande, bäst hittills får jag nog säga. Först var jag väldigt tveksam "eeh... ska han inte ha någon powerpoint?" Och när han väl började prata så gick det i hundra. Men efter ett par minuter så hade han gett oss ett par gapskratt och man hängde med hur bra som helst, trots att han pratade så fort. För istället för att fokusera på att skriva ner det som står på powerpointen så lyssnade man mycket mer. Fick hur mycket som helst nedskrivet! Ska försökta ta till det på de andra föreläsningar - lyssna mer än att fokusera på powerpointen.
 
Smygbild tagen under föreläsningen hihi

Söta paret!



 


Eftermiddagsplugg


Trotsar huvudvärken med att plugga lite i soffan inför föreläsningen imorgon. Man hänger med så mycket bättre på föreläsningen om man läser litteraturen dagen innan. Seminariet idag gick bra, blev godkänd och det är skönt det trots att jag hade så ont i huvudet. Hoppas på att det känns bättre imorgon, vill träna!! 

Tyck synd om mig

Det är tur att jag inte börjar förrän 13.00 idag och bara har ett seminarium på 1,5 timme. Mer hade jag inte pallat med idag. För jag har ännu inte lyckats gått upp ur sängen än. Jag har inge feber men huvudvärk som tusan, känner mig spänd i nacken men allra mest i käkarna faktiskt. Lite täppt i näsan och rosslig i halsen också men det gör ingenting jämfört med huvudvärken :( 

Huvudvärk.....



En 30års fest & en köksfest

Igår blev det livat. Först cyklade vi iväg på 30 års fest för Tobbes brorsa. Åt väldigt god mat och tårta och jag skrattade hur mycket som helst. Väldigt kul att vara nykter när andra dricker :P Jag hade ju världens huvudvärk (vilket fortfarande sitter i...) och en inlämningsuppgift som ska lämnas in idag så ville ta det lugnt. Sedan framåt elvatiden cyklade vi vidare till nästa fest hemma hos Erik och Julia, de hade köksfest för att inviga deras nyrenoverade kök som var SÅ snyggt! Där var vi kvar en stund men när resten av gänget valde att gå ut på krogen så åkte vi hemåt och sov. Men jag hade så kul! Tack alla inblandade :)
 

Promenix

Efter att ha suttit inne nästintill hela dagen igår så var det skönt att få gå en liten promenad idag, inte lång dock men ändå. Känner fortfarande av de förbaskade förkylningsbacillerna med den värsta huvudvärken ever :( Men lite frisk luft gjorde susen :) 




Helg :)

Alltså, vet inte hur ofta jag skriver det här: Men är det redan fredag igen? Veckorna går verkligen så himla fort sedan jag började på universitetet! Jag är alldeles strax klar med dagens skolarbete, ska bara försöka komma ihåg att skicka in det på söndag, sedan tar jag HELG!
 
Och helgen börjar med:
 
Bildkälla

Aa men va f....

Sa detta igår, lite på skämt:
- imorgon ska jag sooooova länge! Men bara för det så kommer jag väl vakna halv sju ändå.
Så idag vaknade jag och kollade på klockan. Vad den visade? 06.33! 
Hade sett fram emot att få sova ut hela veckan men det är kört nu. För irriterade för att kunna somna om nu också.






2013.10.10 - Torsdag

Idag så började dagen med en föreläsning med start 08.00. Lite tidigt för min smak... Och vi var i en annan byggnad än vad vi brukar, själva huvudbyggnaden vid vasaplatsen med en riktig pampig aula. Hoppas att vår examen kommer hållas där! :) Satt och tänkte på det när man satt där inne. Lätt att tankarna flyger iväg ibland.
 
Efter att föreläsningen var slut så jag och Kerstin till en Ica affär och herregud! Det var det prydligaste affär jag någonsin sett. Alla hyllor var perfekt ordnade och ettiketterna fram osv. Knappt man vågade röra någonting. Var tvungen att ta bild för att föreviga det, så såg det nästan aldrig ut på Glansen. Hur mycket man än försökte. Bra jobbat den personalen.
Påväg tillbaka till skolan så gick vi förbi ett hus och en port som jag tyckte att jag kände igen. Till slut så fick jag ett ahamoment. Det var ju från filmen vi såg på bio i helgen! Även under filmen så tyckte jag att jag kände igen huset och grinden. Och idag kopplade jag ihop de två;)
 
Eftermiddagsplugg i skolan. Kerstin köpte två storpack med dammsugare och chokladbollar som hon skulle ha till ett möte. Det var ju inte alls läskande att paketen stod där på bordet framför en. Nej nej. Och jag fick världens sockerkick på den energidryck jag drack idag, första gången på flera år. Bra hjälp att ta till vid tentaskrivningar insåg jag ;)
 

Lycklig tjej!

ÄNTLIGEN!
GREY'S ANATOMY HAR PREMIÄR IKVÄLL!!!

2013.10.09 - Onsdag


Ligger i soffan med huvudvärk!! :( Vill absolut inte bli sjuk. Hade seminarium med redovisning idag, gick helt okej. Men var nervös innan det så det kan vara det att alla nerver släppte efteråt vilket fick huvudvärken att smyga sig på. Hoppas det!

Idag fick vi även reda på våra vfuplatser!  Jag hamnade på en förskola här i Frölunda med cykelavstånd! Perfekt! Det ska bli riktigt kul och spännande :) 

Denna tisdag i oktober:

- Vaknade strax efter sju och blev aningens nedstämd över det gråa trista vädret. Jag är verkligen en person som har humör efter väder.
- Föreläsning mellan 10-12. Inte direkt det roligaste ämnet att lyssna men otroligt nödvändigt att veta för framtiden.
- En snabb lunch blev det efter att man tokletat efter ett ledigt bord att sitta vid.
- Hela eftermiddagen jobbade jag tillsammans med min basgrupp inför morgondagens föreläsning. Det blev allvar blandat med skratt. Och vi känner oss rätt så redo för morgondagen, ska ses en timme innan och bara gå igenom det igen.
- Hem och blir serverad mat i soffan framför det bästa programmet just nu, Real Housewives of Beverly Hills. Löv drama.
- AKUT CHOKLADSUG! Så jag ställde mig och bakade chokladmuffins hehe.
 
Och nu sitter jag här och lyssnar på regnet utanför, i väntan på att muffisarna ska svalna. Jag ska även förbereda lite själv för redovisningen imorgon, det jag ska säga osv. Sedan sjunker jag nog ner i soffan igen inför nästa Hollywoodfru program, den svenska versionen.
 
 
Bild 1: Fick lite tokspel tillsammans med basgruppen idag och det hela började med att en gjorde pappersflygplan och då gjorde jag en helikopter. Då började jag tänka på den gamla fjortislåten "I en rosa helikopter...." så målade den rosa och sedan har jag sjungit på den låten hela dagen. Kommer säkerligen sjunga på den imorgon också...
 
Bild 2: Visst ser mina chokladmuffins så himla smarriga ut?!

En riktig grå trist hösttisdag

Godmorgon....? 




Inget bra tecken..

Ligger nedbäddad i sängen med min onepice och tofflor och försöker läsa litteraturen till morgondagens föreläsning men känner mig helt seg och vill helst bara sova. Tecken på att man börjar bli sjuk...? :( Vill inte!! Får hoppas att det bara är idag och att jag mår bättre imorgon! 




Kände för något annorlunda

Är fortfarande ganska så skakis när jag målar naglarna men det blir bättre och bättre. Efter ett par dagar med skrikiga röda naglar så är det skönt att ha lite mer enkla med bara svarta detaljer nu. 




Effektiv? Jomenvisst

Härligt! Klockan är inte ens halv tolv och jag är redan färdig med ett besök på gymmet och ett semninarium i skolan. Eller ja, färdig med den schemalagda skoltiden. Man är ju aldrig ledig nu ju ^^

Biosöndag!

Vi gick på biodejt idag, jag och Tobbe
Vi var först inne i salongen och ett tag tänkte vi att vi skulle kanske få titta på filmen själva då det var helt tomt. Men cirka fem minuter innan filmen satte igång så nästintill ramla det in folk. Vi var inte de enda som tänkte att bio en söndag eftermiddag är en bra idé. Vi såg filmen Känn ingen sorg, som är baserad på Håkan Hellströms texter och utspelar sig i Göteborg. Den var riktigt bra och sevärd, den gjorde mig stundtals arg, stundtals irriterad och stundtals var den riktigt rolig. En bra blandning för att göra en film bra tycker jag. Tyckte även det var kul att man kände igen sig från så många ställen runt om i Göteborg.
 
 

Gamenight!




Om jag vore ett troll..

...så skulle jag se ut så här: 




TGIF!

Jag tar tillbaka det här med att den här kursen skulle bli så spännade. Mitt intryck av den just nu är att den är ganska så tråkig och svår. Många otroligt svåra ord som man bara "what?" Och när det är krångliga ord, meningar och helt ointressanta ämnen så är det svårt att hålla sig koncentrerad när man läser. Men ger ej upp! Jaja, allt bli säkert bättre längre fram :) Nu tar jag i alla fall fredag och kickstartar helgen med ett gympass. Ska bli riktigt skönt (+ att det lär behövas efter den där bullen i det tidigare inlägget, som jag DELADE med andra, så ingen tror jag tryckte i mig en hel hagabulle helt själv^^)
 
Så himla kallt i vår lägenhet just nu. Föreningen har inte dragit på värmen än. När jag sitter vid datorn så måste jag alltid ha mina torgvantar på mig, annars känns det som att de ska ramla av eller något..

Hörde jag kanelbullens dag?




Plugg på biblioteket

Den nya kursen drar igång med dunder och brak. Mycket att lära och väldigt mycket svåra ord. Myndigheter och bestämmelser hit och dit. Efter introduktionen i skolan och när man fick reda på vad kursen ska innehålla så kände jag att detta går inte att sitta hemma och plugga, där man lätt blir distraherad. Så åkte iväg till biblioteket här i närheten och satt där i dryga två timmar. Bra och lugnt ställe. Kommer nog hänga där ofta och plugga, fick ju en hel del gjort. 




Kurs 2 - nu kör vi!



Minions ♥

 
Skulle det göras en långfilm med de här varelserna så skulle jag LÄTT se den filmen, om och om igen. Love them.
 
Bildkälla

PW med lite styrketräning också

Jag var tvungen att handla och så ville jag ut och gå i det fina, härliga höstvädret också. Så det slutade med världens omväg till affären (60 minuter istället för 10 minuter). Och på vägen hem så kändes det som rena rama styrketräningen för kassen som bl.a. innehöll 2 filpaket och 1 kg morötter var för tung för mina klena armar ^^ så detta blev ju nästan som ett träningspass ju! Gött!




Fixartisdag

Jag får ju mina ryck ibland. Och idag var en sådan dag. Idag bestämde jag mig för att packa in allt som stod på balkongen. Göra den redo för den kommande vintern. De döda blommorna komposterades, möblerna ner till källaren och platsgolvet plockades bort. Utöver det så tvättade jag och städade med. Lika bra att passa på innan nästa kurs börjar. När jag var färdig så började jag genast att fundera på om man inte kan hänga ut ljusslingan nu ändå? Det är ju så mörkt och trist nu ändå.. Men njae får vänta ett par veckor till tror jag.
 
En tom balkong redo för vintern
 
Det är sådana här friska och soliga dagar som är bra för själen!

I'm done!

 
Ni kanske ser en relativ sliten tjej på bilden. En sliten tjej med fettigt hår, osminkad, naglar som växer som ogräs för att man inte haft tid till att klippa eller fixa dem, ringar under ögonen och godisklubba i mun som gör peacetecknet.
Men jag ser en JÄDRIGT LYCKLIG TJEJ SOM PRECIS SKICKAT IN DEN FÖRSTA HEMTENTAN! Och därmed är första kursen på utbildningen avklarad. Nu ledig ett par dagar innan nästa kurs drar igång. Åh så skönt :)



RSS 2.0