Ett par nostalgidagar

De senaste två dagarna har varit bland de roligaste under min universtitetstid! Igår hade vi matematikrytmik. Vi spelade på en en hel del intstrument, gjorde en massa lekar, utforskade och hade så kul. Och idag hade vi matematikbild där vi fick pyssla och rita. Det kändes verkligen som att man var tillbaka på lågstadiet igen. Jag har hört folk säga att den här kursen har varit bland de roligaste i hela programmet (förutom vfun), håller än så länge med de personerna. 
 
Lite bilder på det vi gjorde idag. Vi blandade färger och det blev så fint där i vår lilla cirkel. De två översta bilderna har jag själv ritat, hihi. Mamma, ser du vad det föreställer? Vet att de kan vara lite svårt att se, hela bilderna fick inte riktigt plats heller. Men försök gissa!
 

Ooops!

Jag hade helt kollat fel på schemat idag. Tydligen så hade vi en föreläsning mellan 10-12 idag! Jag som bara trodde att vi skulle ha seminarium mellan 23-14.45 idag. Jag kollade ändå schemat igår kväll och imorse :s Men de hade lagt upp schemat så konstigt för det första som stod i dagens ruta var seminariet som skulle börja vid ett, sedan ett par rader ner där stod föreläsningen! De borde ha lagt de tvärtom så att det som är tidigast är först! Tur så var jag inte den enda som misstagit mig. Surt att jag missade den alltså.. För den här kursen känns som att man verkligen måste gå på allt! Jaja, får kolla schemat extra noga nästa gång. 



Fika?

 
De senaste och de kommande dagarna väntas det mycket besök för att hälsa på vår lilla vovve. Så då var det bara att ställa sig i köket i helgen och baka en massa gofika. Så man har något att bjuda på :) Jag gjorde tre sorters kakor, misslyckades lite grann med två av dem. Kokoskakorna skulle nog ha varit i ugnen lite längre för de har typ stelnat till en klump nu så man får äta med gaffel. Syltsnittarna blev lite tunna under sylten så man får ta upp de i varsin ände för annars går de sönder. Meeeen smaken är det inget fel på i alla fall och det är ju huvudsaken de. Chokladcookisarna blev riktigt goda så de kompenserar de andra två. Nästa gång jag bakar kommer jag göra en dubbelsats av de kakorna! Mums! Jag gjorde även en sockerkaka med blåbär och hallon. Den blev också riktigt god :) Hembakat är alltid oftast godast!

Det var lite vår i luften minsann

Igår eftermiddag kändes det verkligen som vår! Helt vindstilla, blå himmel, sol och fågelkvitter. Då hade jag kunnat gå i flera timmar med Stella. Men vi ska ju ta det försiktigt med henne den första tiden så det fick bara bli den vanliga rundan. Helt annorlunda väder är det ju idag dock. Det gråa blåsiga och trista vädret kom tillbaka. Blä :/ Jag längtar verkligen tills vi kan åka ut till havet i sommar med Stella och ha picknickar och gå på upptäcktsfärder. Det tror jag hon kommer tycka är urkul!


Snart helg!


Men först lite plugg i skolan. Jag kan fortfarande inte plugga hemma så stannade kvar i skolan efter dagens föreläsning för att få lite gjort. Men måste nog plugga i helgen också, för till på tisdag ska vi ha läst ut två böcker! Vet inte riktigt hur det ska gå men jag gör så gott jag kan :)


Imorgon börjar vardagen igen

Sista dagen på den här "ledigheten". Skickade in den andra examinationsuppgiften igår kväll och insåg att jag hade fel datum på den. På den första examinationsuppgiften hade jag fel årtal. Haha! Märks att det varit lite mycket de senaste dagarna. Men hoppas på att man inte får underkänt för en sådan liten bagatellsak. Imorgon är det kursstart för den andra kursen på andra terminen! Den ska innehålla matematik. Spännande ska det bli, men tuff! 


Idag har vi sådant här trist och tråkigt väder här i Göteborg så jag och Stella ligger uppkrupna i soffan och bara myser! Kommer ha sådan seperationsångest imorgon när hon ska vara med Tobbe hela dagen och inte med mig. 

Ett par mysiga dagar

Mystjejen ♥
 
Nu börjar allt rulla på som vanligt. Tror även att Stella börjar känna sig som hemma här med. Inatt ville hon inte ens sova mellan oss, utan hon la sig i sin egna säng. Vi leker mer och mer nu och det tycker hon är så kul! Vill absolut inte att vi ska sluta. Men det märks att hon inte har så mycket kondition, då hon blir väldigt trött fort. Vi får ta det långsamt :)
Idag ska vi ut på äventyr med Stella. Hon ska få åka bil idag igen, en liten bit. Ner till Tobbes föräldrar. Innan hon följer med Tobbe på  jobbet på torsdag så vill vi bara visa henne att när hon åker i bilen så kommer hon komma hem till oss igen. Sist hon åkte bil så blev hon ju så stressad. Får se hur det går :)

Tre i familjen ♥

Ja i torsdags var det ju äntligen dags att hämta hem vår adopterade lilla vovve Stella. Hon var så himla söt och go när vi fick se henne första gången! Resan hem gick bra förutom en del skällningar. Hon var nog trött på att resa och sitta i en bur. När vi kom hem och hon hade gått runt och luktat lite så kom hon och la sig bredvid oss i soffan och myste. Sen sov hon djupt och snarkade högt i nästan ett dygn. Helt utmattad den lilla stackaren. Men nu har dagarna blivit bättre och bättre. Hon håller nog på att finna ro här hemma hos oss. Väldigt ivrig när det kommer till matningen men det ger sig nog om ett tag när hon inser att hon regelbundet kommer få mat här hemma hos oss och får äta upp sig lite. Hon är ju så tunn nu :/ Men vi ska skämma bort henne med så mycket kärlek det bara går, det här var det bästa beslutet vi någonsin tagit
 
När vi hämtade henne i Jönköping
 
 
Första dagen hemma

Alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag allesammans!

Kommer skriva mer om vår lilla gobit och visa bilder när jag kan slita mig ifrån henne och lägga in bilderna på datorn. Men allt har gått bra och hon är världens sötaste! Vi är så lyckliga att hon är vår :) 


Dan före dan!

Här sitter man och försöker skriva på en tråkig tenta. Jag vill inte! Jag vill ha imorgon NU. Tänka sig att vår lilla vovve är på väg till oss just nu! Jag är så pirrig i magen att det inte är sant. Undrar vad hon tänker just nu då? Kanske är hon lite rädd där i transporten :/
Men men... Bäst att fortsätta skriva på så man blir relativt färdig idag så att jag resten av veckan kan ägna all min tid åt henne.
 
 

Tentaplugg i skolan


Jag försökte hela dagen imorgon med att komma igång med tentan men när det är så pass mycket tid kvar innan den ska in (en vecka) så har jag så svårt att komma igång! Jobbar tydligen bäst med press på mig ;) ibland så har jag inte alls kunnat plugga hemma och ibland tvärtom. Nu kan jag inte alls plugga hemma så imorse tog jag med mig mitt pick och pack och drog till skolan. Hoppas på ett par effektiva timmar här. Jag har sagt till mig själv att jag inte får åka hem förrän jag har en mall färdig och det mest bara är referenserna och finslipning kvar. Wish me luck! 




Pink sunday!?


Varför är det så svårt att ha glasögonen på jämnt?! Ser ju så himla mycket bättre med de på...

Efter fredagens, och kursens sista seminarium, så är jag "ledig" i nästan två veckor :) Jag har "bara" en tenta och en respons som ska lämnas in men jag kan ju jobba hemifrån mestadels av tiden. Nu när Stella snart kommer så kan man ju verkligen säga att jag hade tur med schemat. Nu får hon vara hemma i ca en vecka med mig innan det är dags för henne att få följa med Tobbe på jobbet. 

Pappa har varit här i helgen, han kom hit redan i fredags. Myspys! Vi har tagit det riktigt lugnt och gjort lite allt möjligt. Bio bland annat. Vi var och såg på RoboCop igår, den var riktigt bra! Den rekommenderas! Som sagt, mysigt i helgen och det tror jag att pappa också tyckte :) 

Sju dagar kvar!

Nu är vi verkligen nere på nedräkning här. Om en vecka vid den här tiden så sitter vi nog i bilen påväg till Jönköping för att hämta upp vår lilla pingla
Allt är nästan färdig här hemma nu. Lite småfix kvar bara men annars är vi så redo för vår vovve!
 
 
Jag har ju bestämt mig för att vända på dygnet så att jag vaknar självmant vid sju, halv åtta tiden för som framtida djurägare så måste man ju upp tidigt. Igår gick jag och la mig tidigt men somna nog inte förrän halv elva typ. Men jag vaknade 04.50! Det var väl lite väl tidigt att vakna självmant tyckte jag... Försökte att somna om men 20 minuter senare så ringde Tobbes klocka. Försökte somna om men det gick inte så efter Tobbe gått till jobbet så gick jag upp och tittade på reprisen av Paradise Hotel och har varit vaken sen dess. Trodde jag skulle somna om men icke. Pigg som en mört. Kommer nog slockna extra tidigt ikväll men det gör inte så mycket ska ändå upp tidigt imorgon.

3 timmar lång föreläsning

Först upp i ottan för att sitta med min arbetsgrupp och förbereda inför morgondagens redovisning på seminariet och sedan efter lunch så visade schemat att vi skulle ha föreläsning mellan 13.00-16.45. Måste ha blivit något fel i schemat tänkte vi, så länge brukar vi inte alls ha föreläsning! Men det hade vi minsann, eller ja till 16.00 iaf. Föreläsaren hoppade över lite och drog över en rast för att vi skulle få sluta tidigare. Hon märkte nog att folk inte riktig pallade, många gick i pauserna. Jag tyckte dock att det var jättekul för föreläsningen handlade om teckenspråk bland annat! Fast i slutet så kände jag mig också helt slutkörd och låg på energi. Men åh vad jag längtar till den kurs då vi ska fokusera ännu mera på teckenspråk! :) 

2014.02.02 - Söndag

Vi är så himla förväntansfulla och längtar så himla mycket efter vår lilla tjej nu! Mindre än två veckor kvar nu, wiho! Sakta men säkert börjar vi bli färdiga med alla hennes saker nu, bara lite smått kvar nu som vi kommer fixa innan vi får hämta hem henne. Vi fick lite mer bilder på henne skickade i veckan, SÅ HIMLA SÖT! Åh, vad vi längtar som sagt! Kan det inte bli den 13 februari snart?
 
Denna helg har gått fort som vanligt, mycket som har hunnits med ändå. Dock vaknade jag upp imorse med lite halvtäppt näsa, huvudvärk och kliande ögon. Typiskt! Vill inte bli sjuk, men samtidigt, så kan jag väl lika gärna få bli sjuk ordentligt ett par dagar och sedan är det bra och man blir frisk och kry. Orkar inte gå och dra på en förkylning i flera veckor nu... Jaja, blir en vilodag idag framför en massa filmer så får man se hur det känns imorgon...
 
Vill ha vår och värme nu! De senaste dagarna har det snöat som tusan så det har blivit alldeles moddigt på vägarna och igår så kom regnet. BLÄ! Ska det vara snö så ska det vara snö, inte slask.



RSS 2.0